Guvernul României a adoptat o hotărâre pentru modificarea anexei nr. 3 la Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 269/2004, privind acordarea unui ajutor financiar pentru achiziționarea de calculatoare, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1294/2004.

Guvernul a decis să continue Programul „EURO 200” și în acest an, oferind astfel elevilor și studenților suport financiar pentru a-și cumpăra un calculator, contribuind la dezvoltarea competențelor lor digitale. În acest sens, a fost aprobat noul model al bonului valoric pentru 2024, care va avea culoarea de fundal mov.

Beneficiarii acestui ajutor financiar sunt elevii și studenții din învățământul de stat și cel privat acreditat, cu vârsta de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de cel mult 500 lei pe membru de familie, plafon care a fost indexat anul trecut de la 250 de lei.

Pentru siguranță, seria și culoarea bonurilor valorice sunt modificate anual, pentru a preveni utilizarea bonurilor emise și anulate în anul anterior. În 2023, culoarea bonurilor a fost roz.

Pentru anul 2024, Programul „EURO 200” are un buget alocat de 2.500.000 lei.

Vezi aici proiectul de Hotărâre

Vezi aici Legea 269/2004

Vez aici alte articole despre ajutor financiar pentru achiziția de calculatoare

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here