Începând din această toamnă, vor fi oferite granturi absolvenţilor de liceu care au avut rezultate deosebite (în cercetare) şi care decid să-şi facă studiile universitare în România, a anunţat ministrul educaţiei, Remus Pricopie.
Pentru început, vor fi 50 de granturi, fiecare în valoare de 15.000 de euro.
Conform Agerpres, granturile vor fi destinate cercetării şi inovării, una dintre condiţiile acordării lor fiind existenţa unui parteneriat cu un laborator de cercetare.

Anunţul ministrului educaţiei a fost făcut în cadrul ceremoniei de premiere a elevului Ionuţ Budişteanu, care a câştigat concursul de cercetare „Intel ISEF” din SUA. Ceremonia a avut loc la Palatul Victoria.

„Am discutat şi am propus premierului, iar el a fost de acord ca începând din toamnă să funcţioneze o schemă de granturi pentru elevi care au astfel de rezultate internaţionale şi care decid să studieze în universităţile româneşti. Granturile vor fi de 15.000 de euro, pentru o perioadă de doi ani, cu posibilitate de prelungire cu încă un an. În afara acestor sume vor exista separat şi sume de bani destinate participării la conferinţe sau competiţii internaţionale”, a declarat Remus Pricopie.

Programul în cadrul căruia vor fi oferite granturile ar urma să poarte numele lui Ionuţ Budişteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here