17 August, 2017

Discuţii despre internet, educaţie şi Facebook ca activităţi şcolare

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, îşi doreşte “diversificarea activităţilor educative”, precizând că în şcoli şi-ar putea găsi locul şi teatrul, filmele româneşti, sportul şi discuţiile despre internet şi Facebook, corelate cu partea educativă.

Conform datelor furnizate de Agenţia Mediafax, Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a participat, vineri, la prima parte a dezbaterii “Nu vă uitaţi copiii la TV – Vezi ce vede copilul tău“, organizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), la Palatul Parlamentului.

În acest context, Remus Pricopie a spus că în domeniul educaţiei lipsesc cercetările. “Nu avem suficiente cercetări în spaţiul românesc pentru a realiza dacă o politică publică este benefică sau nu. Nu avem suficiente cercetări să vedem ce le lipseşte copiilor. Am câteva surprize pentru ei, dar una dintre surprize este aceea a diversificării activităţilor educative. De ce să nu facem teatru în şcoli? De ce să nu aducem filmele româneşti care sunt ecranizări ale unor opere literare, pe care profesorii de limba română le solicită la clasă? (…) De ce să nu facem mai mult sport? De ce să nu avem discuţii despre internet şi educaţie, despre Facebook şi educaţie, despre lucrurile bune şi cele mai puţin bune? De ce să nu antrenăm copiii noştri să facă mai bine faţă riscurilor?”, a spus Remus Pricopie.

El a amintit despre un “un proiect mai vechi”, dar care este de actualitate. “Există un manual realizat de nişte organizaţii: «Educaţia pentru risc». Acest manual sau acest tip de lecţii trebuie să fie reluate şi cuprinse în şcoli. Copiii trebuie să înţeleagă că, pe măsură ce cresc, au mult mai multe opţiuni, dar au şi mult mai multe riscuri“, a spus Pricopie, vorbind despre “riscul de a fuma, de a consuma alcool şi riscul de consum de droguri”.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Un comentariu

  • Răspunde
    Ioana
    aprilie 15 2013

    Ne dorim foarte mult ca la Tv sa nu se mai arate si comenteze actele de violenta, de orice fel (batai, sinucideri, crime, violuri) nu ne fac bine, nu ne sint de niciun folos, dimpotriva dau idei si ne simtim agresati de astfel de stiri. Stim ca se intimpla aceste lucruri nu e nevoie ca toata ziua sa vedem la stiri sau emisiuni tipice grozaviile, nenorocirile care stapinesc acest popor. Ajunge, gata aratati lucruri frumoase, vesele, sa ne trezeasca dragostea de viata. Este peste puterea poporului nostru sa mai suporte si durerile altora. Opriti informatiile insultatoare . Emisiuni de prost gust ca cele din jurul orelor 17.00 sau de noapte pe unele posturi de Tv nu aduc niciun beneficiu, nu au pic de educatie. La ce bun sa fim informati cu divorturi, calomnii,birfe,comentarii inutile,imorale, batjocura etc. Destul sint ziarele pline de minciuni nu e cazul sa mai si vedem . Piese de teatru, emisiuni cu si pentru copii ,lectii gramaticale ca romanii au uitat sa vorbeasca corect romaneste emisiuni de limbi straine, divertisment adevarat nu ca cele prezentate azi, se pot face emisiuni frumoase. In ceea ce priveste desenele animate de asemenea programele sa fie restrictionate nu nonstop si nu orice, zapaces copiii si-i induc in eroare, confuzie despre viata. Va rugam sa tineti seama de propunerile noastre platim educatia nu imoralitatea si desmatul, nu teroarea pe care o preseaza cele mai multe din emisiuni, Multumesc pentru ascultare .

Scrie un comentariu