26 August, 2019

Din vara acestui an, bucureştenii vor achiziţiona bilete unice de transport public

Potrivit Agenţiei Naţionale de Presă, Agerpres, Autoritatea Metropolitană Bucureşti va introduce, până în luna iunie 2012, un bilet unic de transport public, atât la suprafaţă, cât şi la metrou. Biletele introduse vor fi asemănătoare cu cele deja existente în majoritatea capitalelor europene.

Conform Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în subordinea căruia se află Autoritatea Metropolitană, sistemul va fi dezvoltat şi testat în prima parte a acestui an, pentru ca până la jumătatea anului să poate deveni funcţional.

Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti are rolul de planifica, monitoriza şi aviza activităţile privind autorizarea, organizarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public de călători în zona metropolitană Bucureşti, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale şi transport naval.

De asemenea, A.M.T.B. monitorizează modul de informare a călătorilor, imaginea şi marketingul transportului public de călători, luând măsuri pentru îmbunătăţirea acestora şi, în acelaşi timp, întocmeşte programe de investiţii în infrastructura de transport public de călători.

Nu în ultimul rând, A.M.T.B. poate face propuneri legislative de reglementare în domeniul transportului public de călători, consultând administraţiile publice locale aflate în zona metropolitană Bucureşti.

Sursa: Agerpres

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu