17 Ianuarie, 2018

Din aprilie, maşinile înmatriculate în alte state vor putea fi inspectate tehnic în ţară

Proprietarii de maşini înmatriculate în alte state şi folosite pentru perioade mai lungi în România vor avea posibilitatea să efectueze în ţară inspecţia tehnică, potrivit incont.ro.

Certificatul de inspecţie are însă în acest caz doar valabilitate naţională.

Potrivit unei ordonanţe care a fost aprobată recent de Guvern, procedura va fi aplicată începând cu luna aprilie a acestui an.

În ultimii ani, s-a constatat că există persoane fizice sau firme care lucrează în România pentru perioade mai îndelungate şi care utilizează vehicule înmatriculate în statul în care au reşedinţa principală sau sediul social, dar cărora legea nu le permite să efectueze pe teritoriul statului român inspecţia tehnică periodică.

În acest sens, Guvernul a decis ca Registrul Auto Român să poată efectua inspecţia tehnică periodică şi pentru aceste vehicule, prin care să fie atestată starea tehnică a maşinii.

Această inspecţie tehnică va avea valabilitate naţională, recunoaşterea sa de alte state depinzând de legislaţia naţională a acestora.

În acelaşi timp, ordonanţa Executivului reduce, de la doi ani la un an, termenul până la care, pentru maşinile de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, trebuie efectuată inspecţia tehnică periodică.

Până în prezent, pentru acest tip de maşini de transport marfă a fost aplicat un regim similar autoturismelor, cu efectuarea inspecţiei tehnice la doi ani.

Sursa: incont.ro

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu