18 Noiembrie, 2019

Dezmințire momondo România privind articolul „ANALIZĂ: Unde și cum ne căutăm vacanțele vara aceasta?”

București, 16 iunie 2016

Având în vedere mențiunile apărute în publicația online www.legestart.ro în data de 14 iunie 2016, în cadrul articolului „ANALIZĂ: Unde și cum ne căutăm vacanțele vara aceasta?”, conform cărora concluzia momondo este că românii își caută singuri vacanțe, pe internet, și că sunt din ce în ce mai puțini care caută ofertele agențiilor de turism, dorim să subliniem faptul că acestea sunt nefondate și că în mod categoric nu au fost exprimate de către niciun reprezentant oficial momondo.

Confirmăm faptul că numărul accesărilor pentru vara lui 2016 s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut, dar infirmăm faptul că aceste informații anunțate de către momondo în comunicatul de presă sunt prezentate în comparație cu agențiile de turism.

Totodată, confirmăm faptul că cele mai căutate destinații de către români au fost în Europa, însă dezminţim în mod categoric faptul că diferențele de preferințe înregistrate pentru vara lui 2016 comparativ cu vara lui 2015 sunt din cauza „alertelor privind posibile atentate teroriste în marile capitale”. Aceasta din urmă este o altă afirmație pe care momondo nu a susținut-o în comunicatul de presă transmis oficial pe acest subiect.  

În aceeași măsură, dorim să subliniem faptul că afirmația conform căreia destinațiile exotice, Ibiza, Dubai, Miami sau Antalya sunt „pe ultimele locuri în căutările doritorilor de vacanțe în străinătate” este diferită de ceea ce momondo a comunicat oficial. momondo a precizat faptul că aceste destinații exotice se află „printre ultimele locuri în căutările românilor”.

În legătura cu următoarele mențiuni referitoare la destinațiile exotice, incluse în analiza publicată online, vă rugăm să precizați sursa exactă pe baza căreia următoarele afirmații sunt făcute: „Pentru Emiratele Arabe sau Turcia, specialiștii au și explicații, acestea fiind în mare măsură legate de atentatele și incidentele înregistrate din ce în ce mai des în cele două țări, în ultimele luni”, „printre ofertele cele mai exotice dar și cele mai scumpe, preferate de românii cu bani, se numără Mexic, Australia, Iordania, Canada sau Japonia.” Aceste afirmații sunt intercalate cu informații care până acum au fost prezentate din perspectiva momondo, ca atare utilizarea termenului „specialiștii” lasă loc de interpretare, nu este clar dacă vă referiți tot la specialiștii momondo iar afirmațiile care preced acest termen nu reflectă sub nicio formă declarațiile făcute oficial de către momondo.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu