25 Februarie, 2018

Deficitul de talente: Care sunt specialiştii de care companiile au cea mai mare nevoie

Deficitul de talente se manifestă din ce în ce mai pregnant indiferent de ţară sau de industrie.

Companiile încearcă să găsească soluţii pentru această ameninţare la adresa bunului mers al afacerii, dar, cum şi gradul de îmbătrânire a populaţiei reprezintă o problemă stringentă, semnele de întrebare sunt cu atât mai mari.

Totuşi, această situaţie poate reprezenta o oportunitate pentru femei de a obţine un job în domenii considerate ca fiind preponderent ale bărbaţilor.

Ediţia din 2013 a studiului Manpower privind Deficitul de Talente ne arată că în România 54% dintre angajatori au raportat dificultăţi în ocuparea poziţiilor deschise, valoare cu nouă puncte procentuale mai mare faţă de cea din 2012 şi cu 28 de puncte procentuale peste media regională (EMEA).

Potrivit studiului, în România, posturile cel mai dificil de acoperit sunt cele de muncitori calificaţi, ingineri, muncitori necalificaţi, manageri/personal de conducere, personal contabil şi financiar, reprezentant vânzări, tehnicieni, personal IT, maşinist/operator maşini şi chef/bucătar.

(…)

» Citeşte integral articolul pe CariereOnline.ro.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu