21 Ianuarie, 2018

De luni, serviciul de cumpărare prin SMS a rovinietei va fi disponibil într-o nouă reţea! Află procedura de plată şi costurile

După ce în decembrie 2012 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat, în parteneriat cu Orange, sistemul de plată prin SMS a rovinietei, luna aceasta va veni rândul lansării serviciului şi pentru clienţii Vodafone.

Serviciul pentru încasarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale va deveni funcţional în reţeaua Vodafone începând cu data de 13 mai, de la ora 09:00.

PROCEDURA DE PLATĂ PRIN SMS

• Printr-un SMS la numărul 7500, trimiţi numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei (corespunzătoare tipului vehiculului);

• Vei primi un SMS prin care vei fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul acesteia şi la costul total al tranzacţiei;

• Vei confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui SMS cu textul “DA”;

• Apoi vei primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care vei fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese. Mesajul va conţine seria rovinietei; numărul de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia.

COSTURILE EMITERII ROVINIETEI PRIN SMS

tabel
Pentru a afla informaţii despre categoria rovinietei de care ai nevoie, poţi trimite un SMS (tarif: 5 eurocenţi/SMS) cu textul “INFO” la numărul 7500.

Pentru informaţii suplimentare legate de serviciu, poţi apela numărul de telefon 1761 (tarif normal în reţeaua Vodafone) – de luni până joi în intervalul 08:30-16:30 şi vinerea în intervalul 8:30-14:00.

Serviciul CNADNR-ului este valabil atât în reţeaua Vodafone, cât şi în reţeaua Orange.

Sursa: CNADNR

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Un comentariu

  • Răspunde
    bula de romania
    octombrie 28 2013

    -unde sunt amplasate camerele sa le ocolim ,noua cine ne repara masinile cu atatea gropi ?si ne pune viata in pericol cu potecile lor de carute din 1907 asfaltate cu smoala si santuri pe margini,cea mai mare mortalitate in accidente de circulatie in tara uniuni [UE],de *****= romania =HOTIA,TAM TA RAM.

Scrie un comentariu