25 Februarie, 2018

De la 1 septembrie, firmele vor fi obligate să îşi schimbe denumirea. Vezi noutăţile!

 La data de 01 septembrie 2012 va intra în vigoare atât Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cât și Codul de procedură civilă.

Conform art. 79 din Legea nr. 76/2012, societăţile înregistrate în registrul comerţului care au în denumire sintagma “societate comercială” sunt obligate să înlocuiască această sintagmă cu termenul “societate”.

Până la finalizarea acestor demersuri, societatea poate funcţiona cu denumirea înscrisă în registrul comerţului la data intrării în vigoare a Legii 76/2012, adică 1 septembrie 2012.

Conform prevederilor legale, „societățile comerciale trebuie să se prezinte, începând cu data de 01 septembrie 2012, la oficiile registrului comerțului în raza căruia își au sediul, în vederea efectuării demersurilor necesare înlocuirii din denumire a sintagmei „societate comercială” cu termenul “societate””, se precizează într-un comunicat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Data limită pentru îndeplinirea acestei obligații legale este 01 septembrie 2014.

Înregistrarea menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii este scutită de taxa de înregistrare.

Sursa: Oficiul Naţional al Registrului Comerţului

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Comentarii

 • Răspunde
  august 3 2012

  si care e avantajul ca se schimba denumirea?

 • Răspunde
  alina
  august 3 2012

  si la ce foloseste aceasta schimbare ??

 • Răspunde
  RoxH
  august 8 2012

  Ca sa mai scoata niste bani, desi la ONRC e lipsit de taxa procedura, ganditi-va ce va insemna sa rescoti toate autorizatiile de la mediu primarii etc cu noua denumire, caci practic schimbia ctul constitutiv in loc de “SC ION SRL’ vei fi “SOCIETATEA ION SRL”..si pt publicarea noului act constitutiv vei plati la M.O. taxa publicare nu? Toate avizele si autorizatiile scoate pe vechiul SC ION SRL nu mai sunt valabile pe actualul SOCIETATEA ION..

  Nu mai au pe ce ne scoate bani din buzunare ,pt ca tot mai multe firme se inchid suspenda etc si asta inseamna minus la bugetele lor..si iaca asa indirect nu ne mai cheama “ANA- MARIA” ci ne cheama “MARIA-ANA” .. Totul bine si la vara cald!

Scrie un comentariu