16 Februarie, 2019

De ce ar trebui să ne preocupăm de identificarea corectă a HiPo?

Preocuparea organizaţiilor pentru identificarea şi crearea de programe de dezvoltare accelerată pentru angajaţii cu potenţial a cunoscut în ultima perioadă un avânt puternic.

Acest subiect nu mai reprezintă doar o modă a HR-ului, ci a devenit o prioritate pe agenda board-urilor companiilor care îşi doresc o creştere sustenabilă a businessului.

Cercetările internaţionale arată faptul că, în cea mai mare parte a lor, organizaţiile eşuează în procesul de identificare a angajaţilor cu potenţial înalt, din două motive principale:

1. Confundă performanţa actuală (cât de bine îşi face munca persoana respectivă) cu potenţialul de a accede niveluri de management superioare şi

2. De cele mai multe ori, nominalizarea HiPo se rezumă la o discuţie extrem de “politică” a managementului de top (“trebuie să numim obligatoriu zece persoane”, “nu poţi tu să ai doi din echipa ta şi celalalt niciunul”, “X este cu noi de zece ani, trebuie să îl încurajăm şi pe el” etc.).

(…)

» Citeşte integral articolul pe CariereOnline.ro.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu