23 Iulie, 2018

CV-UL anului 2014

Abia când am început să ne obișnuim cu ideea că recrutarea nu mai este ce a fost, că trebuie să ne adaptăm noilor tehnici de networking și evaluare, devine din ce în ce mai evident că nici CV-ul nu mai este ce era. Ca să fie mai clar: ne referim la CV-ul tradițional care necesita enumerarea (mai mult sau mai puțin exhaustivă, dar măcar relevantă) a studiilor, experienței, abilităților și, eventual, hobby-urilor.

De la acest rezumat tradițional al experienței profesionale la CV-ul video, lucrurile s-au schimbat foarte mult iar articolul de pe A Better Interview la care ne-am oprit azi ne aduce aminte toate variantele pe care ar trebui să le avem în vedere dar și îmbunătățirile esențiale pe care trebuie să le aducem CV-ului ca să ne asigurăm că ne servește inspirat scopul… acela de a găsi nu orice job, ci Jobul.

Dacă mai era necesar de subliniat, se pare că în 2014 cuvântul de ordine și în ceea ce privește CV-ul este “adaptarea“. Cu alte cuvinte, uită de CV-ul standard pe care îl trimiți “pe bandă” sau cu care aplici la toate anunțurile de joburi care ți se pare interesante. Dacă vrei să atragi atenți (în sens pozitiv, evident) trebuie să ai în vedere adaptarea în funcție de cerințele prioritare, cuvintele cheie utilizate în anunț etc.

Citeşte continuarea acestui articol pe PortalHR.ro.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu