Taxarea şoferilor care circulă pe autostrăzile realizate prin concesiune va putea fi făcută în mai multe feluri, printre care taxarea electronică sau taxarea printr-un cod de bare amplasat pe geamul automobilului, notează Mediafax.
Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, spune că taxarea nu trebuie făcută prin sistemul cu barieră, pentru a se evita aglomeraţiile. În schimb, se va apela la alte soluţii pentru autostrăzile care vor fi realizate prin concesiune.

“Sunt mai multe posibilităţi. O să fie şi taxă electronică, cu telefonul mobil, o să fie şi cu un cod de bare pe geam. Eventual, o să fie şi cu posibilitatea să-ţi cumperi vinietă de la benzinărie şi să ţi-o pui în geam. O să fie mai multe mecanisme”, a declarat Şova, explicând apoi ce presupune taxarea prin intermediul codului de bare: “Când treci, camera de luat vederi îţi ia codul de bare şi îţi ia automat banii din cont”.

În privinţa cuantumului taxei care va fi percepută pentru folosirea autostrăzilor, Şova a precizat că aceasta va fi de 3 euro la suta de kilometri.
În momentul de faţă, autostrăzile care vor fi realizate prin concesiune sunt:
• Comarnic-Braşov;
• Piteşti-Craiova;
• Centura de sud a Capitalei.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here