18 August, 2017

Cum vor arăta noile certificate de cazier judiciar, eliberate de Poliție?

Eliminarea taxei de timbru fiscal, în valoare de 2 lei, duce la modificarea formularelor de cazier judiciar, susține Ministerul Afacerilor Interne într-un proiect legislativ de modificare a HG nr. 345/2010. Noile cereri de eliberare a cazierelor, dar și actul emis de poliție, care certifică extrasul de pe cazierul judiciar, vor fi de patru tipuri – câte două pentru persoanele fizice, iar alte două pentru persoanele juridice.

“Art. 1. – Se aprobă modelele formularelor-tip folosite în activitatea de cazier judiciar, prevăzute în anexele nr. 1 – 46, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

După anexa nr. 42 se introduc 4 noi anexe, anexele nr. 43 – 46, având conţinutul prevăzut în anexele nr. 8 – 11 la prezenta hotărâre.”

Model cazier judiciar pentru persoană fizică

 cazier_pers_fizica

Model cazier judiciar pentru persoană juridică

 cazier_pers_juridica

De asemenea, prin proiectul legislativ se modifică formularele-tip în sensul specificării duratei de completare şi a motivului colectării informaţiilor, în conformitate cu prevederile art. 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016, cu respectarea normelor referitoare la protecţia datelor cu caracter personal.

Ministerul Afacerilor Interne a prevăzut în noul act administrativ și cum vor fi tipărite formularele noi de eliberare a cazierului judiciar.

Articolul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 2. – Tipărirea formularelor prevăzute în anexele 1-46 se face pe hârtie ofset.”

Proiectul a fost pus în dezbatere publică pe pagina MAI, pe 26 octombrie, urmând ca în termen de 20 de zile, persoanele intresate să trimită opinii, propuneri și sugestii cu privire la modificările propuse.

Ai nevoie de HG nr. 345/2010 pentru aprobarea modelelor formularelor-tip folosite în activitatea de cazier judiciar? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF sau MOBI, de AICI!

 comentarii

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu