Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ propunerile legislative de modificare a Legilor Justiției primite de la Camera Deputaților.

În ședința de azi, 9 noiembrie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a emis un aviz negativ asupra propunerilor legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și judecătorilor și procurorilor, precum și a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Pentru emiterea unui aviz negativ au fost exprimate 11 voturi, în timp ce pentru un aviz favorabil cu observații s-au exprimat 7 voturi“, se arată într-un comunicat al CSM.

Citește și:

Argumentele și motivele care fundamentează avizul negativ vor fi redactate în termen legal, comunicate Camerei Deputaților și publicate pe site-ul oficial al Consiliului Superior al Magistraturii.

După dezbaterile din Plenul CSM, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că “pe alocuri s-a folosit un limbaj dublu“, precizând că, din punctul său de vedere, finalul era știut.

Orice dezbatere presupune argumente pro-contra, (…) dar, din punctul meu de vedere, o dezbatere cu final știut. Personal eram convins că finalul va fi același. O dezbatere în care pe alocuri s-a folosit un limbaj dublu, o dezbatere în care cineva, și nu spun numele, s-a făcut că nu înțelege sau nu știe un anumit lucru, sigur, să nu excludem ideea chiar poate că nu îl înțelege. Dezbaterea a avut loc în contextul în care o doamnă judecător membră a CSM spunea, tot în spațiul public, faptul că la avizul precedent votul s-a schimbat peste noapte, adică dintr-o unanimitate azi a devenit majoritar negativ mâine, o dezbatere în care doamna judecător Gârbovan (Dana Gârbovan, președintele UNJR — n.r.) spunea despre mesaje primite de la CSM către instanțe în sensul respingerii în bloc, o dezbatere în care iarăși altcineva ați auzit făcând afirmații despre subteranele unor decizii, unor mișcări“, a declarat Tudorel Toader la ieșirea din sediul CSM, conform Agerpres.

Ai nevoie de Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii? O poți obține în varianta actualizată, în format .PDF sau .MOBI apăsând AICI!
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here