CSM a dat aviz negativ privind propunerile de modificare a Legilor Justiției

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ propunerile legislative de modificare a Legilor Justiției primite de la Camera Deputaților.

În ședința de azi, 9 noiembrie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a emis un aviz negativ asupra propunerilor legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și judecătorilor și procurorilor, precum și a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Pentru emiterea unui aviz negativ au fost exprimate 11 voturi, în timp ce pentru un aviz favorabil cu observații s-au exprimat 7 voturi“, se arată într-un comunicat al CSM.

Citește și:
Argumentele și motivele care fundamentează avizul negativ vor fi redactate în termen legal, comunicate Camerei Deputaților și publicate pe site-ul oficial al Consiliului Superior al Magistraturii.

După dezbaterile din Plenul CSM, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că “pe alocuri s-a folosit un limbaj dublu“, precizând că, din punctul său de vedere, finalul era știut.

Orice dezbatere presupune argumente pro-contra, (…) dar, din punctul meu de vedere, o dezbatere cu final știut. Personal eram convins că finalul va fi același. O dezbatere în care pe alocuri s-a folosit un limbaj dublu, o dezbatere în care cineva, și nu spun numele, s-a făcut că nu înțelege sau nu știe un anumit lucru, sigur, să nu excludem ideea chiar poate că nu îl înțelege. Dezbaterea a avut loc în contextul în care o doamnă judecător membră a CSM spunea, tot în spațiul public, faptul că la avizul precedent votul s-a schimbat peste noapte, adică dintr-o unanimitate azi a devenit majoritar negativ mâine, o dezbatere în care doamna judecător Gârbovan (Dana Gârbovan, președintele UNJR — n.r.) spunea despre mesaje primite de la CSM către instanțe în sensul respingerii în bloc, o dezbatere în care iarăși altcineva ați auzit făcând afirmații despre subteranele unor decizii, unor mișcări“, a declarat Tudorel Toader la ieșirea din sediul CSM, conform Agerpres.

Ai nevoie de Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii? O poți obține în varianta actualizată, în format .PDF sau .MOBI apăsând AICI!
comentarii

Despre autor  ⁄ Florin Amariei

Florin Amariei este un tânăr pasionat de politică, gaming și mașini. Cel mai mult îi place însă să urmărească cele mai noi schimbări legislative din țară și străinătate.

Fara comentarii

Scrie un comentariu