A fost adoptată Ordonanța de urgență care introduce măsuri privind o creștere salarială a personalului din anumite sectoare bugetare, precum și reglementarea unor aspecte organizatorice. Conform acestei ordonanțe, salariile pentru mai multe categorii de bugetari vor fi majorate cu 10%, în două etape.

Această măsură vizează angajații din administrația centrală din sectoarele cultură și diplomație, cei din cadrul Oficiului Național al Registrului Comerțului și al oficiilor registrului comerțului de pe lângă tribunale, precum și personalul din autoritățile și instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii, aflate sub autoritatea Guvernului, ministerelor, și altor organe specializate ale administrației publice centrale și locale, inclusiv cele sub controlul prim-ministrului și al Parlamentului.

De asemenea, vor beneficia de această majorare salarială funcționarii publici și personalul contractual din birourile de specialitate ale primarilor din localitățile cu o populație de până la 20.000 de locuitori. Pentru categoriile de personal menționate în ordonanță, salariile vor crește cu 10% față de nivelul din decembrie 2023, în două etape, în lunile iunie și septembrie, adăugându-se la salariul curent.

În plus, personalul agențiilor județene și din municipiul București pentru protecția mediului va beneficia de același nivel de salarizare ca cel al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Aceste diferențe salariale se vor aplica tot în două tranșe.

“Nivelul salariului de bază pentru personalul cuprins în anexele nr. III, IV, VII, VIII, precum și în capitolul VI al anexei nr. V la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, se majorează cu 10%, față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023, în două tranșe, respectiv cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna iunie 2024 și cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna septembrie 2024”

Aceeași ordonanță prevede ca angajatorii să deconteze angajaților care utilizează echipamente cu ecran pentru o perioadă semnificativă în timpul muncii, achiziționarea de dispozitive de corecție, cum ar fi ochelarii de vedere, cu o limită de 500 de lei per persoană. Pentru stabilirea detaliilor tehnice, se va înființa Comisia Centrală pentru Drepturi Salariale.

Vezi aici Legea-cadru nr. 153/2017

Vezi aici proiectul de Ordonanță de urgență

Vez aici alte articole despre salariu bugetari

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here