21 Februarie, 2018

Comisia Europeană anunţă lansarea Marii coaliţii în favoarea locurilor de muncă în sectorul digital

Pe 4 martie 2013, Comisia Europeană a lansat Marea coaliţie în favoarea locurilor de muncă în sectorul digital.

În acest sens, preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso, a lansat un apel la aderarea în această coaliţie a întreprinderilor europene din sectorul digital, guvernelor şi sectoarelor educaţiei şi formării. Acestea ar trebui să contribuie la ocuparea unui număr de aproximativ 900.000 de locuri de muncă vacante care sunt preconizate să apară în Europa până în 2015 (domeniul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor – TIC).

“Marea coaliţie pe care o lansăm astăzi este un element esenţial pentru a readuce economia europeană pe drumul cel bun şi a genera locuri de muncă pentru o parte dintre cei 26 de milioane de şomeri din Europa. Felicit întreprinderile care s-au alăturat astăzi acestei coaliţii. Dacă, împreună, reuşim să inversăm tendinţa şi să acoperim numărul în creştere de locuri de muncă vacante în sectorul TIC, impactul pe ansamblul economiei va fi mult mai mare. Vrem să ajutăm europenii să devină calificaţi pentru a ocupa locurile de muncă care vor genera noua revoluţie în domeniul TIC”, a declarat Barroso.

Conform comunicatului de presă al Comisiei, peste 15 întreprinderi şi organizaţii au aderat la Marea coaliţie, iar printre primele angajamente concretizate se numără o platformă de învăţare online pentru tineri şi un modul de formare pentru instalatorii de reţele energetice inteligente.

Domenii în care Comisia urmăreşte obţinerea de angajamente:

- formare pentru domeniile digitale şi asigurarea adecvării la piaţă;

- mobilitate;

- certificare;

- sensibilizare;

- învăţare şi predare inovatoare.

Sursa: Comisia Europeană

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu