19 Februarie, 2018

Codul fiscal şi normele de aplicare, actualizate şi publicate online de Fisc

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a actualizat varianta online a Codului fiscal cu prevederile intrate în vigoare recent. Totodată, sunt incluse şi prevederile actualizate ale normelor de aplicare.

Cea mai recentă actualizare include modificările aduse până la Legea nr. 303/2013 – ale cărei prevederi se aplică începând din data de 22 noiembrie.

» Varianta actualizată a Codului fiscal şi a normelor de aplicare este accesibilă AICI.

Atenţie! Textul este valabil pentru anul 2013, este actualizat prin mijloace informatice şi nu reprezintă o republicare.

MODIFICĂRI RECENTE

Codul fiscal va suferi modificări semnificative începând cu data de 1 ianuarie 2014, atunci când vor intra în vigoare noile prevederi introduse prin Ordonanţa de urgenţă nr. 102/2013.

OUG nr. 102/2013 introduce impozitul pe construcţiile speciale, majorează unele accize şi redevenţe, modifică unele prevederi referitoare la TVA, impozitul pe venit, pe profit şi pe veniturile microîntreprinderilor.

Pe lângă acestea, Legea nr. 303/2013 aduce, începând cu data de 22 noiembrie, nişte modificări uşoare la accizele pentru băuturile fermentate.

De reţinut este şi că în anul 2014 vom avea, cel mai probabil, o variantă rescrisă a Codului fiscal, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Ministerului Finanţelor.

Sursa: ANAF / Foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu