25 Februarie, 2018

Cetăţenii vor fi scutiţi de la plata cardului naţional de asigurări sociale de sănătate

Ministerul Sănătăţii doreşte să susţină de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document, se arată într-un comunicat de presă emis de instituţie.

În acest sens, pe pagina de web a ministerului, www.ms.ro, se află publicat în dezbatere publică proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Conform proiectului de act normativ, pentru plata şi distribuţia cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se va încheia un contract între Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu C.N. “Imprimeria Naţională” SA.

“Vrem ca toată populaţia să primească şi să utilizeze cardul de sănătate pentru că acesta, împreună cu reţeta electronică şi  dosarul electronic fac parte din proiectul de control şi disciplină financiară a sistemului de asigurări de sănătate. Era puţin probabil că toţi asiguraţii ar fi fost de acord să plătească producerea cardului. Din această cauză, am discutat cu reprezentanţii Ministerului de Finanaţe şi am găsit o soluţie financiară prin care  să suportăm de la bugetul de stat cheltuielile pentru producerea cardului, astfel încât să ne asigurăm că toţi cetăţenii vor primi acest card”, a declarat Vasile CEPOI, ministrul Sănătăţii.

Conform informaţiilor primite din partea reprezentanţilor CNAS, producerea cardului naţional de sănătate va începe din luna august a.c.

Lunar, Imprimeria Naţională va putea produce 1 milion de exemplare.

Costul unui card se estimează la aproximativ 2 euro.

Sursa: Ministerul Sănătăţii

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu