23 Iulie, 2018

Cele mai furate cărţi din librării în 2013

„Dragostea” faţă de cultură şi cărţi se manifestă şi în forme mai puţin ortodoxe, anul 2013 terminându-se cu un bilanţ mai puţin fericit pentru librării. Astfel, în 2013, “De ce este România altfel”, de Lucian Boia, Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, “Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, şi “Fii demn”, de Dan Puric, se numără printre cele mai furate cărţi din librăriile din România.

Totodată, cartea “Lumea secretă a nomenclaturii”, scrisă de Vladimir Tismăneanu, se află în topul preferinţelor hoţilor din librării, la fel ca şi “Ochiul căprui al dragostei noastre”, de Mircea Cărtărescu.

În plus, cele mai multe minusuri din gestiune sunt “articole non-carte”: cărţi poştale, magneţi, semne de carte şi sacoşe.

Foarte aproape în top vin albumele de artă, precum “Istoria frumuseţii” şi “Istoria urâtului”, de Umberto Eco, albume al căror preţ se ridică în jurul valorii de 100 de lei.

Totuşi, potrivit reprezentanţilor librăriilor Humanitas, numărul furturilor din librării a scăzut în ultima perioadă, datorită montării camerelor de luat vederi în punctele de vânzare.

Pe de altă parte, în anul 2013, în lanţul de librării care aparţine Companiei de Librării Bucureşti, topul cărţilor furate se prezintă astfel:

1. “Fii demn”, de Dan Puric (ironic sau ce?);

2. “Memorii volumul II: Drama României văzută din exil”, de Cicerone Ioaniţiu;

3. “Noi, doamna doctor, când o să murim?” de Ileana Vulpescu;

4. “Auto test. Obţinerea şi redobândirea permisului de conducere «13 din 15», de Dan Chiriac;

5. “Întrebări şi teste pentru camioane şi autobuze C+D” ;

6.”Algebră, geometrie clasa a VIII a 2/2011 ed.16″, de Radu Gologan;

7. “Chimie XII C2″, de Sanda Fătu;

8. “Chimie clasa a VII-a – ed. II”, de Cornelia Gheorghiu;

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ De Weekend

Un efort comun al redacţiei de a găsi informaţii interesante, cu subiecte atrăgătoare, potrivite pentru un weekend relaxant. Vorbim despre educaţie, sănătate, mediu, evenimente şi orice altceva.

Fara comentarii

Scrie un comentariu