19 Ianuarie, 2018

ACTUALIZARE. Guvernul a hotărât: Bugetarii vor sta acasă pe 27 şi 31 decembrie şi pe 3 ianuarie!

ACTUALIZARE (12 dec.): Guvernul a adoptat în şedinţa din 11 decembrie proiectul de hotărâre care prevede că bugetarii vor avea liber pe 27 şi 31 decembrie 2013 şi pe 3 ianuarie 2014. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial şi în acesta este prevăzut că recuperarea zilelor libere suplimentare va începe din această săptămână. Mai multe informaţii găsiţi AICI.
__________

ŞTIREA INIŢIALĂ (11 dec.): Premierul Victor Ponta a anunţat astăzi că bugetarii vor beneficia de sărbători de trei zile libere suplimentare, deşi iniţial era vorba doar de două.

Astfel, zilele în care bugetarii nu se vor duce la muncă sunt 27 şi 31 decembrie şi 3 ianuarie. Ministerul Muncii a elaborat în acest sens un proiect de hotărâre care ar putea fi adoptat de Guvern chiar în şedinţa de astăzi.

Întreba toată lumea când sunt zilele libere. E vorba de trei zile de vineri, cred – 27 este vineri, 3 e vineri şi 31 e ziua de pregătire a Revelionului, aşa încât oamenii trebuie să ştie cum îşi fac programul de sărbători, a declarat premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de azi a Guvernului.

Cele trei zile libere vor fi recuperate, cel mai probabil, la începutul anului 2014.

În mod normal, procedura declarării anumitor zile ca fiind nelucrătoare este următoarea: se elaborează un proiect de hotărâre în acest sens, iar Guvernul îl adoptă într-o şedinţă. În fine, actul normativ intră în vigoare după ce este publicat în Monitorul Oficial al României.

În acest an, prima şi a doua zi de Crăciun (25 şi 26 decembrie) vor pica miercuri şi joi, iar primele două zile ale anului 2014 vor pica la fel. În Codul muncii, acestea sunt zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Sursa: Guvernul României | Foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu