Toţi şoferii care utilizează reţeaua de drumuri naţionale din România sunt obligaţi să plătească tariful de utilizare a acesteia (rovinieta).
Costul rovinietei este dat de perioada de valabilitate şi de tipul vehiculului folosit, după cum puteţi vedea în tabelul de mai jos.
rovi
Rovinieta valabilă o zi NU este disponibilă pentru autoturisme şi pentru vehiculele de transport de marfă care au o masă totală maximă autorizată mai mică/egală cu 3,5 tone.

Atenţie! Persoanele care nu respectă această obligaţie pot fi sancţionate cu amenzi de până la 4500 de lei. Pentru a vedea cuantumul amenzilor în funcţie de tipul vehiculului, citiţi acest articol.

CADRU LEGAL:

  • O.G. nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier;
  • Ordinul nr. 769/2010 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România.
Sursa: CNADNR

4 COMENTARII

  1. Mi-am facut un RCA pe 6 luni, pentru un automobil pa care il folosesc sporadic. A trebit sa-mi iau rovinieta pe un an.
    Dece nu exista o corelare intre cele doua ?

  2. De ce nu se elibereaza rovinete pt.o zi, 6 luni sau 9 luni? Nu vi se pare un abuz? Eu spre exemplu nu circul iarna si doresc rovineta numai pt. 9 luni! Soselele nu sunt proprietate CNADR-ului, sau considerati un „efort” prea mare pt. birocratii companiei? Parlamentul ce spune?

  3. posed un microbuz pina in 3.5 t este amenajat ptr pescuit stau vara 4 luni pe loc undeva in delta ptr sintem pensionari iarna nu o folosim nu am firma de transport de ce trebuie sa platesc rovigneta la fel ca cei care au firma de transport si foloseste soseaua zilnic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here