24 Februarie, 2018

Ce se întâmplă dacă ai întârzieri la ratele de credit?

„Am un credit şi peste 6 luni termin cu el, am avut nişte probleme personale şi am fost introdus în Biroul de credit. Aş vrea să ştiu şi eu dacă după terminarea creditului pot opta pentru un credit Prima Casa? Din cei 4 ani, cât trebuie să aştept până sunt scos automat din Biroul de credit, au mai ramas 2 ani. Aştept răspunsul dvs. Mulţumesc!”.

Conform regulilor Biroului de Credit, “intervalul de timp pentru care informaţiile aferente unui credit sunt afişate în Raportul de Credit este de 4 ani de la data ultimei actualizări transmise.”

Aşadar, termenul de 4 ani curge din momentul achitării restanţelor la credit şi nu din momentul în care sunteţi înregistrat la Biroul de Credit şi fără legătură cu momentul în care finalizaţi plăţile la vechiul împrumut.

Cu alte cuvinte, dacă peste 6 luni încheiaţi plata vechiului credit, asta nu înseamnă că imediat veţi putea obţine alt credit; este posibil să fiţi nevoit să aşteptaţi încă 2 ani până ce veţi fi şters din baza de date a Biroului de Credit.

Atenţie! Faptul că figuraţi cu restanţe la Biroul de Credit nu înseamnă automat interdicţia de a obţine un nou credit! Fiecare bancă are propriile reguli (norme) de creditare, mai restrictive sau mai permisive decât altele, în funcţie de numărul de zile de întarziere şi valoarea datoriilor.

Citiţi continuarea articolului pe bancherul.ro!

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu