18 Ianuarie, 2018

Ce schimbări s-au mai făcut la reglementările referitoare la jocurile de noroc?

În Monitorul Oficial nr. 545/2013 a fost publicată HG nr. 644/2013 pentru completarea HG nr. 298/2013 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi pentru modificarea HG nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru modificarea şi completarea HG nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

Actul normativ introduce activităţile caracteristice cluburilor de poker în categoria activităţilor pentru care se poate solicita obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc. Reamintim că licenţa de organizare a jocurilor de noroc se acordă individual, este valabilă pentru o perioadă de cinci ani de la data acordării şi este netransmisibilă. 

Fiecărui organizator de jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker i se acordă o singură autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc pentru locul în care se organizează şi se desfăşoară aceste activităţi. Actul normativ precizează şi modelul Autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc pentru această activitate.

Operatorii economici care produc sau efectuează achiziţii intracomunitare sau importuri, precum şi cei care vând mijloace de joc au obligaţia declarării acestora la direcţia de specialitate din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

Actul normativ introduce o nouă secţiune dedicată în totalitate jocurilor de noroc caracteristice cluburilor de poker. Iată câteva dintre aceste prevederi:

a) jocurile de noroc caracteristice cluburilor de poker se desfăşoară în spaţii corespunzătoare, la mese speciale, caracteristice jocului de poker, folosind mijloace de joc specifice;

b)
acestea se pot organiza în imobile care nu au destinaţia de locuinţă, iar exploatarea jocurilor de noroc caracteristice cluburilor de poker este permisă numai în condiţiile în care spaţiul respectiv este înregistrat ca punct de lucru la oficiul registrului comerţului;

c)
valoarea minimă a capitalului social subscris şi vărsat la data cererii de obţinere a licenţei de organizare a jocurilor de noroc caracteristice cluburilor de poker este de 50.000 de lei;

d)
organizatorii de jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker vor constitui un fond de garanţie pentru fiecare loc autorizat în parte în valoare de 70.000 de lei pentru Bucureşti şi 35.000 de lei pentru locurile din ţară, dar nu mai mult de 105.000 de lei;

e)
accesul în locurile autorizate se face pe baza unui bilet de intrare, valabil 24 de ore în intervalul 08:00-08:00, pentru fiecare jucător, în valoare de 10 lei. Aceste sume reprezintă venit la bugetul se stat şi se achită până pe data de 25 a lunii următoare.

Actul normativ precizează şi condiţiile minime pe care trebuie să le îndeplinească un spaţiu în care se organizează activităţi de poker.

Notă: Actele normative menţionate în acest articol pot fi consultate gratuit în Lege5 Online. Atenţie: Actele normative sunt disponibile gratuit în forma publicată în Monitorul Oficial. Doar abonaţii Lege5 au acces la forma consolidată a acestora.

comentarii

Despre autor  ⁄ Adrian Benţa

Adrian Benta este membru al Camerei Consultanților Fiscali (2007), auditor financiar stagiar, membru CAFR (2010). Are o experienţă de peste 13 ani în conducerea contabilităţii şi fiscalitatea societăţii comerciale şi conduce un cabinet propriu de consultanţă fiscală. Contact: adrian@bentaconsult.ro.

Fara comentarii

Scrie un comentariu