22 Septembrie, 2017

Ce schimbare vor să facă deputaţii în privinţa acordării tichetelor de vacanţă?

Astăzi, la Comisia de Industrie şi Servicii din Camera Deputatilor se dezbate proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea tichetelor de vacanţă.

Printre modificările propuse de proiectul de lege se numără eliminarea impozitului plătit de angajator, acesta fiind în prezent de 16%. Astfel, prin această modificare se doreşte creşterea gradului de utilizare a tichetelor de vacanţă, ce pot fi acordate până la şase salarii minime brute pe economie garantate în plată (4800 de lei/an), deoarece angajatorul obţine eliminarea impozitului plătit pe suma echivalentă numărului de tichete acordat, în limita de deductibilitate menţionată, tichetul de vacanţă devenind astfel mai atractiv decât prima de vacanţă, care este supusă impozitului.

Prin modificarea OUG nr. 8/2009 se doreşte să se dea un nou impuls turismului intern, utilizând acest instument de plată.

Menţionăm că pot acorda tichete de vacanţă doar angajatorii care au obţinut profit în anul fiscal anterior, iar acestea pot fi utilizate doar în unităţile turistice autorizate de Ministerul Turismului.

comentarii

Despre autor  ⁄ Denisa Pătraşcu

Licenţiată a Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti (2001), doctor în drept – specialitatea dreptul muncii (2007), membră a Reţelei Juriştilor din Organizaţia Internaţională a Muncii – ONU (2003), membru asociat al CRIFST – Academia Română (2013), membru colaborator al CRIFST – Academia Română (2010-2013), consultant şi senior expert (proiecte fonduri structurale) în domeniul social şi mediator autorizat.

Fara comentarii

Scrie un comentariu