25 Februarie, 2018

Ce salariu aţi avea dacă aţi lucra la Autoritatea de Supraveghere Financiară?

Cel mai mare venit lunar net din cadrul ASF este al preşedintelui instituţiei – echivalentul în lei a 14.000 de euro, iar veniturile lunare nete ale prim-vicepreşedintelui ASF şi vicepreşedinţilor ASF sunt echivalentul în lei a 12.000 de euro informează Autoritatea de Supraveghere Financiară. Salariile lunare nete ale directorilor ASF nu depăşesc echivalentul în lei a 4.000 de euro.

Într-un comunicat de presă se precizează că ASF nu este o instituţie bugetară, ci o instituţie de interes public, care se finanţează în principal din cote, tarife şi taxe aplicate entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate. Veniturile ASF nu provin din bani publici, ci se obţin în funcţie de volumul pieţelor (dacă pieţele se contractă, veniturile sunt mai mici şi se reflectă inclusiv în reduceri salariale).

Nivelul salariilor angajaţilor din cadrul ASF a fost redus în cursul anului 2013 (prin limitarea exceselor salariale şi a veniturilor nejustificate acordate de către fostele comisii de supraveghere). O a doua etapă de reducere va avea loc în anul 2014.

Citeşte articolul integral pe LegalMagazin.ro.

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu