13 Noiembrie, 2019

Ce planuri are Grecia, aflată la conducerea UE pentru următoarele 6 luni?

Creșterea economică, ocuparea forței de muncă și promovarea coeziunii sociale vor fi prioritățile Greciei pe durata celor 6 luni în care va deține președinția UE.

Prioritățile președinției elene a UE sunt:

    • combaterea șomajului în rândul tinerilor;
    • creșterea disponibilității creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Alte obiective includ îmbunătățirea guvernanței economice în zona euro și încheierea negocierilor privind etapa următoare a realizării uniunii bancare. Principalul scop al acestui demers este prevenirea unei crize financiare de amploarea celei cu care ne-am confruntat recent.

Grecia dorește, de asemenea, să intensifice acțiunea UE privind migrația ilegală și să aducă modificări la strategia europeană în domeniul afacerilor maritime și la legislația privind protecția datelor. Un alt aspect inclus pe agendă este găsirea unei poziții comune în ceea ce privește utilizarea biocombustibililor de primă generație și a gazelor de șist.

În timpul președinției elene este programată și desfășurarea unui important summit cu țările africane și se speră că se vor înregistra progrese în ceea ce privește încheierea unui nou acord cu Marocul în domeniul pescuitului.

Sursa: Comisia Europeană

Despre autor  ⁄ De Weekend

Un efort comun al redacţiei de a găsi informaţii interesante, cu subiecte atrăgătoare, potrivite pentru un weekend relaxant. Vorbim despre educaţie, sănătate, mediu, evenimente şi orice altceva.

Fara comentarii

Scrie un comentariu