În Monitorul Oficial nr. 787/2012 a fost publicat Ordinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 6152/2012 privind modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 4.925/2005.

În cadrul actului normativ se prevede, în primul rând, modificarea articolul 135 din Regulament, conform căruia elevii au dreptul să se transfere de la o unitate la alta, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/calificare profesională la alta, de la o formă de învăţământ la alta, în conformitate cu prevederile prezentului regulament şi ale regulamentului intern al unităţii de învăţământ la care se face transferul.

Transferul se face cu avizul consultativ al consiliului de administraţie al unităţii de la care se face transferul şi cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii la care se face transferul.

Totodată, se revine şi asupra situaţiilor de excepţie în cazul cărora se poate efectua transferul elevilor în timpul anului şcolar, noul ordin dispunând următoarele cazuri:

– la schimbarea domiciliului părinților într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului București;

– la recomandarea de transfer eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcția de sănătate publică;

– la/de la învățământul de artă sau sportiv;

– de la clasele de învățământ liceal la clasele de învățământ profesional;

– de la învățământul intensiv sau bilingv la celelalte profiluri;

– în alte situații excepționale, cu aprobarea consiliului de administrație al inspectoratului școlar.

5 COMENTARII

  1. Un elev de clasa I se poate transfera la o altă clasă din aceeași școala înainte cu aproximativ 2 luni înainte să se finalizeze anul scolar?Ce trebuie scris în rubrica din catalogul clasei inițiale?

  2. Buna ziua! Știți cumva dacă au apărut modificări la ordinul 6152/2012- situația transferurilor școlare? Ma interesează dacă dacă s-au făcut…modificări la modificări/ dacă mai este actual!!! ,cel puțin in privința excepțiilor. Mulțumesc!

  3. Sa trăiți. Sunt cadru militar si am domiciliul si serviciul in București si am fost detașat in interesul statului in alt oraș unde am fost nevoit sa dau copilul la școala aici, in scurt tim voi fii retras la unitatea mea din București si sunt obligat să-mi mut copilul la școala aici, am fost si am întrebat la școala la care sunt arondat cum se procedează si mi sa rsp ca nu sunt locuri. Am citit intr-o lege unde spune ca , CADRELE MILITARE mutate in interesul statului au prioritate, ce ma îndrumați sa fac.

  4. Buna dimineata! va rog sa imi spuneti, daca se poate, ca in vacanta intersemestriala se poate face transferul unui elev de clasa a IXa de la profilul mate-info la profilul de stiinte sociale. Mentionez ca este elev la un liceu din Bucuresti. Va multumesc anticipat!

  5. Buna..am o nelamurie in ceea ce priveste un transfer de la un liceu la altul..prietena mea este la un liceu de zi in baia mare si doreste sa-s optina transferul la un alt liceu cu frecventa redusa..este clasa a 11-a . La solicitarea acesteia catre directiunea liceului doamna director i-a adus la cunostinta ca nu ar fi posibil acest transfer numai pe sfarsitul anului..ulterior am fost la liceul unde am dorit sa optinem transferul si am fost informati ca este posibila treaba ..va intreb pe dumneavoastra,este posibil acest transfer sau nu deoarece nu am fost lamuriti din ce cauza nu ar fi posibil acest lucru..va multumesc mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here