17 Februarie, 2018

Ce mai fac companiile pentru a-şi menţine angajaţii fericiţi?

Criza a determinat companiile să înţeleagă că retenţia oamenilor valoroşi necesită eforturi suplimentare, iar noile cercetări din domeniul compensaţiilor şi beneficiilor au dezvăluit noi modalităţi de adresare a acestei provocări.

În continuare vom trece în revistă o serie de beneficii mai speciale pe care le oferă companiile din România – dar şi cele din străinătate – pentru a-şi menţine angajaţii motivaţi şi productivi.

Un prim beneficiu interesant pe care l-am întâlnit în cadrul companiilor ce activează pe piaţa locală îl reprezintă acordarea de acţiuni angajaţilor cu cel puţin un an vechime în companie, nu doar celor din top-management. Această practică, deşi răspândită în Occident, pe piaţa locală nu este foarte des întâlnită, companiile care acordă aceste beneficii fiind în general multinaţionale. Însă esenţa acestei practici constă în faptul că angajatul care simte că lucrează pentru o companie ce este, într-o anumită măsură, şi a lui va încerca să obţină rezultate mai bune… nu?

Pentru că ultimii ani au generat creşterea nivelului de stres, unele companii încearcă să ofere angajaţilor o serie de activităţi menite să îi ajute să se relaxeze. Aşa au apărut şi în România firme care creează spaţii speciale în care angajaţii pot să se deconecteze pentru scurt timp.

» Citeşte continuarea articolului pe CariereOnline.ro.

Foto: Sxc.hu

Fara comentarii

Scrie un comentariu