21 Februarie, 2018

Câte bilete de tratament balnear se vor acorda în anul 2014?

În anul 2014, în unităţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) vor fi asigurate cel mult 59.641 de locuri, conform unui proiect de act normativ lansat în dezbatere publică de Ministerul Muncii.

Locurile vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, iar la numărul acestora vor fi adăugate (după atribuirea contractelor) locurile contractate cu alţi operatori economici interesaţi.

În ceea ce priveşte numărul biletelor care vor fi acordate gratuit persoanelor care beneficiază de prevederile legilor speciale, acesta se va stabili ulterior prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete.

Persoanele care pot beneficia de bilete de tratament balnear sunt:

- pensionarii din sistemul public de pensii;
- asiguraţii din sistemul public de pensii;
- beneficiarii prevederilor legilor speciale care reglementează dreptul la aceste bilete.

Fiecare persoană va putea beneficia de un singur bilet, iar acestea vor fi distribuite de CNPP prin intermediul caselor teritoriale de pensii.

De decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se va ocupa tot CNPP-ul.

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear pentru anul 2014 poate fi consultat integral AICI (fişier PDF). Actul a fost publicat pe 15 ianuarie şi se află în dezbatere publică timp de zece zile calendaristice de la acel moment. Propunerile şi opiniile pot fi trimise pe adresa de e-mail dezbateri@mmuncii.ro.

Sursa: Ministerul Muncii | Foto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu