21 Februarie, 2018

Cât a încasat România de la Comisia Europeană pentru POS DRU?

România a încasat ieri, 19 februarie 2013, fonduri în valoare de 141,5 de milioane de euro de la Comisia Europeană, pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Europene.

Acestea sunt primele fonduri virate de Comisie pe POS DRU, după deblocarea programului la începutul acestei luni.

“Reluarea plăţilor de către Comisia Europeană ne asigură resursele necesare pentru plata la zi a facturilor către beneficiari, pentru ca derularea programului să intre în normalitate. Prioritatea în perioada următoare o reprezintă deblocarea celor trei programe presuspendate: Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Comisia Europeană a suspendat POS DRU în august 2012, ca urmare a deficienţelor identificate de partea comunitară pentru fondurile europene utilizate în perioada 2009 – 2011. În urma măsurilor implementate de Guvernul României, Comisia a decis deblocarea programului la începutul lunii februarie 2013.

Pe POS DRU  se aflau în derulare 2.455 de contracte de finanţare la sfârşitul lunii ianuarie 2013. Suma alocată de UE în acest exerciţiu financiar pe acest program operaţional este de 3,4 miliarde de euro.

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu