21 August, 2019

Care sunt actele doveditoare pentru solicitarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei?

Potrivit art. 14 alin.(1) din OUG nr.70/2011 ”ajutorul pentru încălzirea locuinţei, prevăzut la art.8, 9 şi 11 alin.(1) se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia”, se arată într-un comunicat de presă emis de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS).

Astfel, în acest sezon rece, nu se solicită acte doveditoare. Acestea vor fi solicitate la efectuarea anchetei sociale, moment în care vor fi prezentate de beneficiar toate documentele necesare care constituie baza aprobării dreptului şi menţinerii acestuia.

Tot în prezentul comunicat este precizat că atât OUG nr.70/2011, cât şi normele metodologice de aplicare aprobate prin HG nr.920/2011, cu modificările ulterioare, nu prevăd prezentarea sau solicitarea de documente doveditoare.

În ceea ce priveşte alte documente doveditoare, acestea vor fi solicitate NUMAI LA EFECTUAREA ANCHETELOR SOCIALE.

Nu în ultimul rând, solicitanţii ajutorului pentru încălzirea locuinţei sunt rugaţi să declare corect şi conform cu realitatea atât componenţa familiei, cât şi veniturile realizate şi bunurile deţinute, fiind deja ştiut că declararea în fals conduce la aplicarea de sancţiuni conform Codului penal.

Sursa: Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu