17 Iunie, 2019

Cardurile de sănătate vor fi distribuite asiguraţilor prin servicii poştale

A fost stabilită modalitatea prin care cardurile naţionale de asigurări sociale de sănătate vor fi distribuite asiguraţilor: prin servicii poştale.

Măsura este inclusă în Ordonanţa de urgenţă nr. 103/2013, acolo unde mai este prevăzut că cheltuielile de distribuire vor fi suportate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Potrivit prevederilor OUG nr. 103/2013, Compania Naţională “Imprimeria Naţională” se ocupă de producerea cardurilor, iar Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice din cadrul Direcţiei Generale de Paşapoarte (MAI) se ocupă de personalizarea acestora.

Informaţiile care vor fi incluse pe cardul de sănătate sunt grupa de sânge, RH-ul, boala majoră de care suferă asiguratul şi dacă acesta vrea să devină donator de organe.

Până la sfârşitul acestui an s-a estimat că vor fi produse aproximativ 7,5 milioane de carduri.

Foto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu