19 Octombrie, 2019

Carduri profesionale europene pentru 570.000 de şomeri

Aproximativ 570.000 de şomeri ar trebui să primească de la Agenţia de Ocuparea Forţei de Muncă în evidenţa cărora figurează, carduri profesionale europene. Scopul acestor carduri este sporirea şanselor şomerilor de a se angaja şi reducerea birocraţiei pentru cei care beneficiază de venit minim garantat.

Potrivit Economica.net, cardurile şi implementarea sistemului informatic în care ele pot fi folosite sunt finanţate din bani europeni, prin POSDRU, iar valoarea proiectului, până la ora actuală, se ridică la peste 3 milioane de euro.

Utilizarea cardului profesional european

Şomerul va primi cardul de la Agenţia de Ocupare la care este înrolat, împreună cu o parolă şi user cu care va intra în sistemul cardului. După autentificare, persoana aflată în căutarea unui loc de muncă vede în contul său informaţiile din CV şi ofertele de angajare care corespund profilului său, primite din partea agentului de Ocupare care i-a înmânat cardul.

Candidatul aplică în sistem la oferta de angajare dorită, agentul de mediere vede în sistem aplicaţia sa şi mediază întâlnirea candidatului cu angajatorul. Abia la interviu, angajatorul intră în sistem ca să vadă toate informaţiile profesionale şi personale ale candidatului, înscrise în baza de date.

Deţinătorul acestui document va merge cu cardul la interviul de angajare şi de fiecare dată când accesează servicii oferite de ANOFM.

Sursa: Economica.net

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu