20 Septembrie, 2019

Camera Deputaţilor a aprobat reintroducerea clasei a IX-a la liceu

Camera Deputaţilor a adoptat în cadrul şedinţei de astăzi, 5 martie 2013, cu 223 voturi „pentru”, 90 „împotrivă” şi 5 abţineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.92/2012 privind luarea unor măsuri în domeniul învățământului și cercetării. Prin ultima formă a proiectului de act normativ se prevede reintroducerea clasei a IX-a  în ciclul liceal.

Ultima comisie care a examinat proiectul a fost Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, aceasta intervenind cu amendamente asupra măsurilor din domeniul învăţământului şi cercetării şi plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de cadrele didactice.

Consultă raportul Comisiei pentru învăţământ AICI!

Potrivit datelor furnizate de Mediafax, Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a propus, săptămâna trecută, modificarea Legii educaţiei în sensul menţinerii clasei a IX-a la liceu, demersul fiind agreat atât de sindicatelele din învăţământul preuniversitar şi universitar, cât şi de părinţi.

Potrivit Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, măsura introducerii clasei a IX-a în învăţământul gimnazial ar urma să intre în vigoare începând cu generaţia de elevi care a început clasa a V-a în anul şcolar 2011-2012, adică din 2015-2016.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată, Senatul fiind forul decizional.

Sursa: Camera Deputaţilor

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu