16 Octombrie, 2019

Calculatorul timbrului de mediu pentru 2014: anul acesta şoferii plătesc mai puţin

Începând din această lună, şoferii pot folosi noul calculator al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru determinarea taxei de timbru în anul 2014.

În acest an, valoarea în lei a timbrului de mediu este determinată pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit la 1 octombrie 2013 (şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene)*.

Taxa de timbru va fi mai mică în 2014 deoarece cursul folosit este de 4.4485 lei/euro. Cursul folosit în 2013 pentru calcularea taxei a fost de 4.5223 lei/euro.

» Calculatorul timbrului de mediu pentru anul 2014 este accesibil AICI.

Situaţiile în care intervine obligaţia de plată a timbrului de mediu pot fi găsite în acest articol, iar situaţiile în care NU se plăteşte timbrul de mediu pot fi găsite în acest articol.

*Notă: Potrivit art. 5 alin. (2) din OUG nr. 9/2013, valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Sursa: ANAF | Foto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu