23 Iulie, 2018

Benzina de la 1 ianuarie: fără acciză suplimentară, dar cu scumpire

Benzina şi motorina se vor scumpi de la 1 ianuarie 2014 cu câte 9 bani pe litru faţă de preţul de pe 31 decembrie 2013, chiar dacă actualul guvern a amânat majorarea accizelor la carburanţi cu 7 eurocenţi pe litru pentru 1 aprilie.

De la 1 aprilie, în eventualitatea în care guvernul nu se răzgândeşte şi renunţă la majorarea accizelor, va fi aplicată etapa a doua a scumpirilor implicate de modificările aduse Codului fiscal, de aproximativ 40 de bani pe litru.

Motivul pentru care benzina şi motorina se scumpesc de la 1 ianuarie: modificarea metodei de calcul a accizei, în care nu se mai ia în calcul nivelul cursului de pe octombrie al anului precedent ci, în cazul în care acesta este mai mic, nivelul cursului înregistrat pe data de 1 octombrie din urmă cu doi ani, actualizat cu rata medie a inflației din luna septembrie a anului precedent.

Noile prețuri: 5,69 lei/l de benzină și 5,94 lei/l de motorină

Sursa: Capital.ro

Despre autor  ⁄ De Weekend

Un efort comun al redacţiei de a găsi informaţii interesante, cu subiecte atrăgătoare, potrivite pentru un weekend relaxant. Vorbim despre educaţie, sănătate, mediu, evenimente şi orice altceva.

Fara comentarii

Scrie un comentariu