18 Martie, 2018

Beneficiarii POS DRU şi POS CCE au primit peste 440 de milioane de lei

Ministerul Fondurilor Europene a anunţat azi că beneficiarii Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) şi cei ai Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) au primit până la sfârşitul săptămânii trecute peste 440 de milioane de lei.

Din această sumă, pentru POS CCE au fost achitate peste 100 de milioane de lei pentru 150 de cereri de rambursare procesate şi validate în trecut.

“Valoarea sumelor plătite pe POS DRU şi POS CCE la sfârşitul săptămânii trecute depăşeşte 440 de milioane de lei, bani care vor ajuta peste 900 de beneficiari de fonduri UE să-şi continue proiectele. Vrem ca derularea programelor să înceapă să fie una firească, adică să asigurăm plata la zi a facturilor eligibile”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

La sfârşitul primei luni a acestui an, pe POS CCE şi POS DRU erau în derulare în jur de 5.000 proiecte.

POS DRU a fost presuspendat din august 2012 şi până la începutul acestei luni, iar în prezent se implementează toate măsurile necesare pentru ca POS CCE să fie deblocat.

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu