19 Noiembrie, 2019

Avem cea mai mare rată de creştere a bugetului educaţiei din UE

România a înregistrat în 2013 cea mai mare rată de creştere, din UE, a bugetului educaţiei, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Educaţiei Naţionale. Informaţiile au fost făcute publice de către Comisia Europeană (CE), prin analiza realizată de Eurydice privind bugetele alocate educaţiei de către statele europene în 2012 – 2013.

Conform documentului, ţara noastră se află în linia generală de majorare a bugetelor, dar cu o creştere semnificativă de 6,4%. În cadrul acestuia se menţionează că România:

    • a investit în infrastructura şcolară;
    • a introdus bursele pentru elevii din învăţământul vocaţional şi tehnic;
    • a alocat mai mulţi bani pentru programele sociale;
    • a crescut cheltuielile pentru participarea profesorilor la examenele de evaluare naţională.

În majoritatea ţărilor analizate, bugetul educaţiei a crescut în 2013, comparativ cu 2012, în medie, cu mai mult de 1%. Există şi excepţii, astfel că în ţări precum Irlanda, Marea Britanie (Anglia), Croaţia, Cipru şi Malta, acesta a scăzut cu mai mult de 1%.

Comparativ cu 2012, în anul 2013, creşterea bugetară a educaţiei în Franţa a fost de doar 1,7%, în Polonia de 2%, în Austria de 1,2%, în timp ce în Cehia s-a înregistrat o creştere minimă de 0,4%.

Sursa: Ministerul Educaţiei

Despre autor  ⁄ De Weekend

Un efort comun al redacţiei de a găsi informaţii interesante, cu subiecte atrăgătoare, potrivite pentru un weekend relaxant. Vorbim despre educaţie, sănătate, mediu, evenimente şi orice altceva.

Fara comentarii

Scrie un comentariu