24 August, 2019

Autorităţile române vor implementa un proiect major de prevenire a inundaţiilor. Care sunt obiectivele?

România va primi o sumă de 54 de milioane de euro (în cadrul Fondului de coeziune) pentru un proiect de prevenire a inundaţiilor şi dezvoltare a unui sistem de combatare a efectelor acestora, anunţă Comisia Europeană.

“Proiectul va contribui la creşterea securităţii şi eficienţei infrastructurii deja existente de gestiune a apelor, sporind astfel calitatea vieţii cetăţenilor români, în special a celor 1,5 miloane de locuitori care trăiesc în zonele cele mai expuse riscului de inundaţii”, se arată în anunţul reprezentanţei CE din România.

Investiţia totală în acest proiect -realizată prin programul “Mediu”- este de 63 de milioane de euro, dintre care 54 sunt de la UE.

Obiectivele proiectului:

• Modernizarea echipamentelor de prevenire a inundaţiilor şi riscurilor asociate;

• Reducerea efectelor inundaţiilor, inclusiv a poluării;

• Optimizarea securităţii şi eficienţei infrastructurii deja existente şi a capacităţii Administraţiei Naţionale “Apele Române” de a reacţiona în mod adecvat în cazul unei inundaţii;

• Îmbunătăţirea echipamentelor de măsură şi monitorizare;

• Echiparea staţiilor de pompare cu echipamente şi programe IT;

• Crearea unor centre de coordonare şi reacţie rapidă în cazul indundaţiilor.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu