23 Iulie, 2018

Atitudini pentru succes

Lucrând în coaching, am observat că de multe ori clienţii mei sunt orientaţi pe probleme. 

Primul şi cel mai frecvent pas este acela de a orienta clientul către a defini un obiectiv. Însă dacă cineva îşi defineşte un obiectiv, nu înseamnă că a şi schimbat ceva. De exemplu: ca să încep un nou proiect pot folosi toate abilităţile mele pe care le-am folosit şi la ultimul meu proiect. Ca să merg în concediu, fundamental voi face bagajul în acelaşi fel ca de multe alte ori. Oare fixarea unui obiectiv mai ambiţios va schimba ceva?

O chestiune deseori trecută cu vederea este că un metaobiectiv al unei sesiuni de coaching este să pui clientul în contact sau în posesia resurselor pe care deja le posedă. Este mai puţin vorba despre mărimea şi strălucirea lucrurilor măreţe pe care le va realiza, cât despre mecanica internă a modului în care se raportează el la aceste obiective.

» Citeşte integral articolul pe LearningNetwork.ro.

Foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învăţării, sunt curioşi să îşi descopere limitele şi îşi doresc să obţină rezultate remarcabile în viaţa lor. Portalul (www.learningnetwork.ro) îţi oferă informaţii din industria de learning & development sub formă de ştiri, articole şi review-uri şi posibilitatea de a achiziţiona bilete la conferinţe şi cursuri deschise. Pe platforma online ai acces la calendarul evenimentelor de învăţare şi la catalogul furnizorilor. Learning Nework este locul unde găseşti idei aplicabile pentru: - alcătuirea curriculei de training şi intervenţii facilitate care răspund complet nevoilor organizaţiei tale; - optimizarea programelor de învăţare şi dezvoltare; - arhitectura şi/sau implementarea de conferinţe şi evenimente interne; - dezvoltarea de concepte şi programe customizate de learning & development.

Fara comentarii

Scrie un comentariu