17 Iunie, 2019

Atenţie la riscurile unui overdraft – descoperitul de card!

Un cititor, beneficiarul unui descoperit de card (descoperit de cont sau overdraft, cum se mai denumește), care urmează să-și schimbe locul de muncă, întreabă ce se întâmplă dacă nu rambursează băncii datoria aferentă sumelor cheltuite pe baza acestui tip de credit acordat pe cardul de salariu. “Pot intra la Biroul de Credit?” 

Răspunsul este unul singur și fără echivoc: Da. Cu siguranță. La Biroul de Credit sunt raportați toți datornicii băncilor (cu restanțe sau fără) indiferent de tipul de credit, iar overdraftul este un tip de credit, pe card. 

În acest caz este vorba de o descoperire de card de 1.400 lei, iar beneficiarul pleacă de la locul actual de muncă. Această nu este însă o problemă, întrucât contractul semnat între firma angajatoare și bancă rămâne în vigoare în actualele condiții până în momentul expirării. 

Problema este că beneficiarul nu are bani să achite datoria. Banca însă i-a propus o eșalonare a acesteia, o soluție pe care clientul ar trebui să o accepte, întrucât astfel problemă se rezolvă în beneficiul ambelor părți: clientul nu riscă să ajungă pe “lista neagră” a Biroului de Credit, dacă întârzie cu peste 30 de zile rambursarea datoriei, iar banca se asigură, la rândul ei, că va primii banii înapoi, chiar și cu o oarecare întârziere, timp în care va primi însă dobânzi. 

Citeşte continuarea articolului pe Bancherul.ro!

Foto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu