22 August, 2017

ATENŢIE: Cei care achiziţionează maşini electrice vor primi un eco-tichet în valoare de 12.000 lei

Guvernul a hotărât să acorde persoanelor care achiziţionează autoturisme electrice câte un „eco-tichet” în valoare de 12.000 de lei, măsură prin se doreşte creşterea vânzării de autovehicule nepoluante.

În cadrul declaraţiilor susţinute la finalul şedinţei de Guvern de ieri, 19 februarie 2013, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, dna. Rovana Plumb, a precizat faptul că, odată cu aprobarea ordonanţei de urgenţă privind timbrul de mediu, se introduc şi „eco-tichetele” valabile în cazul achiziţionării de autoturisme electrice.

„Eco-tichetul” reprezintă, similar tichetelor valorice din cadrul programului „Rabla”, un tichet nominal în cuantum de 12.000 de lei, echivalentul astăzi a 2.500 de euro, care va putea fi folosit de către toţi cei care achiziţionează maşini electrice, concret, persoane fizice, unităţi administrativ-teritoriale şi instituţii publice.

Astfel, în cazul achiziţionării unei maşini electrice a cărei valoare este de 7.000 de euro, cumpărătorul va achita doar 4.500 de euro, diferenţa de preţ realizându-se pe baza eco-tichetului.

Atenţie! Eco-tichetul se acordă doar pentru achiziţionarea autoturismelor electrice, NU şi a celor hibride. Ministrul Mediului a precizat faptul că, din punctul de vedere al ministerului, maşinile de tip hibrid încă implică un grad ridicat de poluare, iar acest eco-tichet a fost gândit doar pentru tehnologiile curate 100%, care se regăsesc în maşinile electrice.

Modul de acordare a acestui tichet urmează să fie stabilit prin normele metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă, dar se va avea în vedere ca suma respectivă să nu fie acordată producătorului pentru a nu se considera ajutor de stat, conform legislaţiei comunitare.

Sursa: Guvernul României

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu