17 Februarie, 2018

APDRP a selectat primele proiecte pentru finanţare prin Măsura 123

Potrivit unui comunicat de presă prezent pe site-ul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, a fost publicat pe pagina de internet a instituţiei Raportul parţial de Selecţie al proiectelor în cadrul sesiunii desfăşurate în perioada 1 – 31 martie 2011 pentru Măsura 123 ”Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”.

Astfel, 36 de proiecte din cele 329 depuse în luna martie au fost selectate pentru pentru a fi finanţate cu fonduri nerambursabile. Proiectele selectate vor primi fonduri pentru realizarea investiţiilor privind construirea spaţiilor pentru depozitare (nutreţuri, cereale, cartofi) sau pentru procesare (ciuperci, cereale etc.), înfiinţarea secţiilor de prelucrare a deşeurilor animale, a fabricilor de nutreţuri combinate sau a abatoarelor pentru păsări etc.

Valorile nerambursabile ale acestor investiţii se situează între 60.000 şi 3 milioane de euro, plafonul maxim pentru un proiect încadrat la Măsura 123.  De asemenea, valoarea totală nerambursabilă a proiectelor selectate este de aproximativ 35 de milioane de euro.

Fondurile care s-au alocat în această sesiune pentru ”creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” (Măsura 123) au fost în valoare de 130 de milioane de euro. Din această sumă alocată pentru sesiunea din martie 2011, vor fi finanţate şi restul de proiecte care vor fi selectate şi incluse în Raportul final. Raportul final va fi publicat pe site-ul Agenţiei după soluţionarea contestaţiilor depuse de potenţialii beneficiari care au fost incluşi în Raportul de evaluare al proiectelor depuse în sesiunea lunii martie a acestui an.

Sursa: Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu