20 Februarie, 2018

Anumite persoane ar putea beneficia de reducerea cu 50% a impozitului pe venitul din activităţi agricole

Începând cu anul 2014, impozitul pe venitul din activităţile agricole ar putea fi redus semnificativ pentru anumite persoane, conform unui proiect de lege aflat în dezbatere publică la Senat.

În proiect se propune introducerea la articolul 284 din Codul fiscal prevederea conform căreia persoanele care domiciliază şi trăiesc în Delta Dunării vor benefia de un impozit redus cu 50% pe venitul din activităţi agricole.

Prevederea propusă ar urma să se aplice începând cu anul fiscal 2014.

Potrivit art. 74 din Codul fiscal, impozitul pe venitul din activităţi agricole se calculează de organul fiscal competent prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final.

Proiectul de lege poate fi consultat AICI (fişier PDF). Acesta este înregistrat la Senat în procedura de urgenţă pentru dezbatere şi adoptare.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu