18 Martie, 2018

ANRSC are un nou regulament de funcţionare. Ce reţinem din prevederile HG nr. 527/2013?

În Monitorul Oficial nr. 497 din 7 august 2013 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 527/2013 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice – A.N.R.S.C.

Actul normativ se adresează operatorilor economici din domeniul serviciilor de utilităţi publice aflaţi în sfera ANRSC, în temeiul Legii nr. 51/2006 privind serviciile de utilităţi publice, după cum urmează:

- servicii de salubrizare a localităţii;
- servicii de alimentare cu apă a localităţilor;
- servicii de alimentare cu energie termică a localităţilor;
- servicii de iluminat public;
- servicii de transport public local.

Potrivit actului normativ adoptat, se aprobă un nou regulament de funcţionare a Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice – A.N.R.S.C.

Pentru aceşti operatori economici, contribuţia plătită către ANRSC este de 0,12% din nivelul veniturilor realizate pentru aceste tipuri de servicii.

Reamintim şi faptul că desfăşurarea oricărui tip de servicii din cele enumerate anterior nu se poate executa legal decât după obţinerea unei licenţe de execuţie de la ANRSC.

Mai observăm în organigramă o reducere a numărului de posturi ocupate cu 4%, precum şi faptul că această autoritate are dreptul să fie organ de executare pentru creanţele neîncasate.

Procedura recuperării este conformă cu prevederile din Codul de procedură fiscală.

HG nr. 527/2013 poate fi consultată integral pe Lege5.ro – noul serviciu online de documentare legislativă realizat de Indaco Systems.

comentarii

Despre autor  ⁄ Adrian Benţa

Adrian Benta este membru al Camerei Consultanților Fiscali (2007), auditor financiar stagiar, membru CAFR (2010). Are o experienţă de peste 13 ani în conducerea contabilităţii şi fiscalitatea societăţii comerciale şi conduce un cabinet propriu de consultanţă fiscală. Contact: adrian@bentaconsult.ro.

Fara comentarii

Scrie un comentariu