21 Februarie, 2018

ANRP: Au început să se emită titluri de plată pentru foştii proprietari. Consultă listele

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) a anunţat că a început să emită titluri de plată pentru beneficiarii dosarelor de despăgubire soluţionate.

Prin urmare, pe site-ul ANRP-ului vor fi publicate periodic liste cu persoanele pentru care s-au emis titluri de plată.

Conform anunţului autorităţii, titlurile de plată se vor transmite şi beneficiarilor, şi Ministerului Finanţelor Publice (MFP), iar plăţile aferente se vor face de către minister (în cel mult 175 de zile de la primirea titlurilor).

Beneficiarii vor primi înştiinţări de la MFP privind virarea sumei din titlul de plată, aceştia urmând să se prezinte la o unitate CEC Bank pentru a solicita retragerea în numerar sau virarea în alt cont.

Pentru ca titlurile de plată să ajungă în posesia beneficiarilor, persoanele care şi-au schimbat domiciliul în ultimii ani sunt rugate să transmită Autorităţii, prin poştă, copii ale actelor de identitate cu noua adresă. De asemenea, moştenitorii celor îndreptăţiţi la despăgubiri care nu au trimis până acum copii ale certificatelor de moştenitor şi acte de identitate din care să reiasă domiciliul trebuie să depunâ cât mai repede aceste documente, mai este precizat în anunţul ANRP-ului.

Potrivit Ordinului nr. 1857/2013actele cu care trebuie să se prezinte la bancă beneficiarii sunt:

• actul de identitate (persoane fizice) / certificatul de înmatriculare la registrul comerţului (persoane juridice) – original şi copie;
• procura specială autentificată, certificat de moştenitor şi alte documente legale, după caz – original şi copie;
• titlul de plată primit de la ANRP – original;
• ordinul de retragere numerar sau ordinul de plată/dispoziţia de transfer pentru plăţile prin virament (se pun la dispoziţie de către bancă).

Listele cu titlurile de plată emise începând cu data de 10 ianuarie 2014:

Pentru a consulta periodic noile titluri emise de ANRP, intraţi pe pagina aceasta.

Sursa: ANRP | Foto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Comentarii

 • Răspunde
  ioan
  februarie 21 2014

  E cineva care a primit instiintarea de plata de la MIN,FINANTELOR????
  De ce o fi nevoie de 175 zile???de ce nu 5 sau 500 zile??
  Ma tem ca transa intai va fi prima si ultima…….daca va fi!!!

  • Răspunde
   NINA
   aprilie 10 2016

   DA AM PRIMIT ANSTINTAREA CA SA EMIS TITLU DE PLATA SI VOI FI ANSTINTATA DE CEC SA RIDIC BANI PE BAZA ORDINULUI DE PLATA

 • Răspunde
  angela
  februarie 28 2014

  Pe listele cu titlurile de plata emise, care este semnificatia coloanei cu Nr Dosar Optiune? 10500…11820…..etc. Am crezut ca e nr dosarului, pentru ca apare numarul pe care il am la dosar dar nu este numele meu, cam derutant,…..

  • Răspunde
   februarie 28 2014

   Luaţi legătura cu personalul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi întrebaţi.

  • Răspunde
   octombrie 22 2015

   Nr dosar opțiune – semnifică numărul atribuit unei persoane îndreptățite, ce a mers cu Decizia reprezentând titlul de despăgubire emisă de CCSD (Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor) la ANRP și a depus o cerere / opțiune – prin care a ales să primescă despăgubiri în numerar. Anterior intrării în vigoare a Legii nr. 165/2013, persoanele îndreptățite trebuiau să meargă la ANRP cu Decizia pentru a-și exprima opțiunea – despăgubiri în numerar sau acțiuni la Fondul Proprietatea.
   Pentru cei care au ales despăgubiri în numerar, li se emite titlul de plată în prezent.

 • Răspunde
  Georgeta
  aprilie 25 2014

  VA rog,daca stiti,;a primit cineva despagubiri cf.titlului de plata emis;prin CEC?

 • Răspunde
  marin
  mai 28 2014

  pe legea 290/2003, care este nr ultimului dosar care a primit banii????, c
  e data de depunere la ANRC a avut?

 • Răspunde
  sivia
  iunie 4 2014

  Ia cineva in considerare devalorizarea leului ?Daca noi intarziem cu o plata suntem penalizati,anrp intarzie ani de zile.

 • Răspunde
  ISA
  august 8 2014

  Ce se intampla daca nu poti sa ridici banii in termen de 175 de zile?

  • Răspunde
   februarie 14 2017

   Daca in decizia de validare sunt trecuti mai multi beneficiari, va intreb daca pentru a primi titlul de plata numai pe numele meu este valabil un Certificat de calitate de mostenitor in care sunt trecuti mostenitorii antecesoarei(persoana dupa care s-au stabilit cotele fiecarui mostenitor). Tatal meu avind 2/4 din masa succesorala. Cota care imi revine mie in prezent.
   ANRP trebuia sa se gindeasca la o alta modalitate nu sa dea curs unor diferende intre beneficiarii acestei decizii, si in general. Credeti ca mai este cineva cinstit cind este vorba de bani. Se stie ca intervine lacomia si incorectitudinea, cind nu exista impartirea pe cote, si Decizia de validare s-a emis pe numele mai multor beneficiari ai notificatorilor nostri(adica parintii nostri).

 • Răspunde
  Mocanu
  august 23 2014

  In primul rind nu ministerul de finante ar trebui sa ne dea banii, ci sumele sunt trimise de C E, IAR ACESTI BANI (vreo 600 mil de euro) nu stim unde sunt, asa ca tot din banii nostri de la buget ii primim, de aceea ni-i dau in 5 rate egale de-a lungul a 5 ani. Prima rata de anul acesta trebuie ca platile sa fie facute in max 175 de zile de la data primirii primului plic in care te instiinteaza ca … va veni si al 2-lea plic cu un ordin de plata in care ai un cont deschis pe numele tau la C E C Bank, chiar daca la depunerea dosarelor, am deschis conturi la oricare banca de pe teritoriul Romaniei (multi dintre noi am deschis tot felul de conturi in asteptare, pt care s-au platit bani ) iar acum sa aflam ca de fapt acei bani s-au platit degeaba, ca A N R P -UL NOSTRU DRAG, NE-A TRIMIS BANII UNDE A AVUT INTERES. Aceasta institutie nu are interes sa fie in slujba cetateanului ci mai degraba sa tergiverseze bunul mers, ca nu cumva sa se lichideze activitatea de retrocedare si sa -si piarda scaunele confortabile !!! Aceasta institutie este o fabrica de facut bani pt toti cei cuprinsi in listele de angajati, incepind de la garzile de la usa, pina la cel mai mare sef, manageri, directori si ce or mai fi ei acolo!!!Am fost acolo , am vazut si am plecat de acolo cu un gust AMAR e putin spus!!!

 • Răspunde
  petru
  octombrie 14 2014

  doresc un numar de telefon de la ANRP numerele care sunt pe site nu functioneaza nici unul . sau cum pot de contactare.MULTUMESC

 • Răspunde
  petru
  octombrie 14 2014

  da anul trecut am fost personal si mi sau dat numere de telefon la care le incerc de un an care suna ocupat tot timpul ori imi raspunde diferite locateii precum bank or bisnisuri \\|

 • Răspunde
  marian
  octombrie 17 2014

  Va supun atentie cazul meu.
  Titularul titlului de plata este grav bolnav. Banii sunt la CEC (am instiintare de la ministerul de finante) dar nu pot sa ii ridic pentru ca nu vrea nimeni sa-mi dea imputernicire. Intrebarea mea este daca este un termen in care sa ii ridic de la CEC?
  Va multumesc.

  • Răspunde
   octombrie 20 2014

   Bună ziua,

   Cred că puteţi rezolva cu o procură notarială. Dar aceasta trebuie făcută de persoana care vă împuterniceşte s-o reprezentaţi.

   Întrebaţi un notar dacă vă poate ajuta şi cum se poate proceda în această situaţie.

 • Răspunde
  ion
  decembrie 19 2014

  Va rog frumos,spuneti-mi,cand se emite titlul de plata,se mai tine cont dde suma trecuta in dosarul de evaluare ,de catre expert in anul 2007 sau nu.Va multumesc mult.

  • Răspunde
   Alina
   noiembrie 3 2015

   Nu se mai tine cont de ultima suma, noi am aruncat banii pe geam in 2009.Acum a venit alta decizie, alta actualizare, alti bani.

 • Răspunde
  decembrie 23 2014

  Dosarul solutionat.Doi mostenitori si-au primit partea iar eu,al treilea,nu am primit-o pt ca unul dintre ei nu a trimis codul IBAN.Ce se intampla cu banii pe care trebuia sa-i primesc?

 • Răspunde
  martie 24 2015

  vreau si eu sa stiu in ce stadiu se afla dosarul 4824/99/2010 de la ANRP.Mama mea are 91 de ani(grad de handicap grav)si are sentinta civila nr 444/2011 de retrocedare a unui teren de 352mp. luat abuziv.Avocata a spus ca -i “cale lunga drum de fier”,dar pt mama nu prea mai este calea asa lunga

 • Răspunde
  septembrie 4 2015

  Din comunicatele ANRP rezulta ca institutia rezolva dosarele in ordinea inregistrarii lor!Or dosarul meu a fost inregistrat in 2006 cu nr.9744 CC-si nu s-a rezolvatnimic ,desi alte dosare cu numere peste 20000 SAU 30.000 AU FOST REZOLVATE (CU PUNCTE) !cARE ESTE ATUNCI ADEVARUL?Va rog sa-mi raspundeti caci consider ca am fost dezinformata si ca nedreptatile continua la ANRP !

 • Răspunde
  Alina
  octombrie 15 2015

  Dosarele sunt alese aleatoriu din cate am citit.Noi facem succesini si partaje… pana cand tot platim notarii.?Vom obtine aceste sume in final?

 • Răspunde
  adrian
  noiembrie 23 2015

  legea 164 spune clar ca se plateste minim 20000 lei prima transa dar pe titlul de plata sunt 6000 lei inca o hotie a statului roman

 • Răspunde
  Leonida
  noiembrie 26 2015

  Cererea cu nr 7487/1979/10.12.1998 a fost aprobata in 25.04.2002 din legea 1998cind si citi anii mai trebuie sa treca sa primim banii pentru despagubiirile din Bulgaria are rost sa mai visam ? sau va rog nu ne mai mintiti

 • Răspunde
  Leonida
  noiembrie 26 2015

  am primit decizia cu nr 1581 /12 / 06 . 2015 avind in vedere Ordinul Sefului Cancelariei Primului Ministru nr 3320 din 11 06 2007 emis in temeiul Legii nr 9/1998 Fisa de lucru nr 6390 a dosarului de despagubire . Prevederile art. 10 alin 4 din Legea nr 164/2014 in temeiul art 4 alin 3 din H.G. nr 572/2013 ni se cere sa depunem acte dar sa depun un nr de cont unde vor fii virati bani NU am depus toate actele ce s au cerut am primit confirmatrea ca plcul cu documentele au ajuns acum RAMINEM IN ASTEPTARE sa vedem ce o sa mai cereti poate se asteapta sa moara totii mostenitorii ca au peste 80 de ani

 • Răspunde
  decembrie 6 2015

  am varsta de 83ani si 8 luni operat pe cord deschis am doua bai-pasuri si inlocuita o valva aortica la clinica dela padurea-verde TIMISOARA am diabet-zaharat tratament cu INSULINA . DIN anul 1901 am inceput lupta cu necinsti de laPMB dupa 22ani am reusit sa obtin ceeace am cerut am hotararile judecatoresti si aprobarile PMB

 • Răspunde
  decembrie 6 2015

  AM 83,ani si 8 luni de 26 ani lupt pentru a -mi obtine drepturile ce mi-se cuvin din anul 2013 incerc sa-mi obtin drepturile de la ANRP amdosarul cu nr.55.674 cc sunt operat pe cord deschis cu doua bay-pasuri si diabet zaharat cu insulina am nevuie urgenta de bani daca nu ii primesc cand am nevoie urgenta de ei voi fi nevoit sa viu la bucuresti sa fac in fata sediului dvs greva foamei nu am alta solutie va rog sa ma credeti sper ca nu va trebui sa procedez astfel ( va rog nu ma omorati)

 • Răspunde
  ianuarie 11 2016

  In anul 2007 am depus un dosar la ANRP si am primit rezultat pozitiv si in urma Hotaririi pe care o am de la Prefectura Botosani asteptam prima transa de bani ,dar in 2015 am primit scrisoare de la ANRP precum ca dosarul nu este complet si mai trebuiesc acte .Ma puteti ajuta in acest caz incredibil .MULTUMESC .

 • Răspunde
  iunie 29 2016

  Ce trebuie sa fac daca am primit titlul de plata, insa umblind dupa procuri, copii, mi s-a facut rau din cauza caniculei si in asemenea imprejurimi am pierdut actele pt a ridica acei bani ??? Cui sa ma afresez ???

 • Răspunde
  nicu s
  august 12 2016

  Dosarul 25530/cc/2006 care a fost avizat si trebuia sa fie expertizat si platit fiind in zona rogojelul jud.gorj termocentrala rovinari nu prezinta o importanta deosebita pentru mafia bucuresteana.Ce asteptati sa se curete toti mostenitori sau o noua revolta sociala.Mai sunt inca trei dosare si alte suprafete ce sunt tergiversate datorita faptului ca nu am fost dispus sa platim spagi lichelelor de partid.Domnilor actele doveditoare sunt cu grafa tribunalului.Pentru ce mai trebuie titluri de proprietate sau actul eliberat de justitia romaina este interpretabil si facultativ.

 • Răspunde
  toto
  octombrie 17 2016

  buna ziua,
  cineva poate sa-mi raspunda, cit timp CEC BANK pastreaza banii?
  sa fiu mai clar, am primit titlul de plata dar nu am posibilitatea sa vin decit peste 1 an
  multumesc

 • Răspunde
  mai 16 2017

  Este interesant, pe www,mfinante.gov.ro/despagubiri la cererea informatiei pe site Nr.0021023/L164 este scris Ministerul Finantelor NU a efectuat plata titlului iar pe site Nr.0021023/ANRP este scris Ministeru Finantelor a efectuat plata titlului nr.21023, seria ANRP cu OP nr. 3627 din data 30.04.2015 numar recipisa cosemnare 3992932. Prezentata pe site CEC, ultima varianta, acesta specifica posibilitatea ca dvoastra sa fi incurcat situatiile. Eu sunt confuza si voi trece pe la CEC in dorinta ca titlu de plata 0021023/L164 ANRP sa-mi acorde …bucuria existemtei! Va multumesc si sunt convinsa ca sunteti “cei mai buni”.

 • Răspunde
  iunie 3 2017

  MFP nu anunta date la zi privind platile titlurilor de plata nimic nu este la zi inafara de listele de la ANRP cand este vorba de luat bani sunt primii dar sunt sanctionati ca nu anunta oamenii bolnavi si batrani cand vor fi in posesia banilor asteptati de peste 10 ani nimeni nu vede??

 • Răspunde
  magdalena
  iulie 3 2017

  Această instituție a fost înființată pentru a profita de pe urma celor morți și a celor muribunzi, cumva?

Scrie un comentariu