20 Iunie, 2019

ANFP se implică în promovarea incluziunii sociale active

Potrivit unui comunicat de presă prezent pe site-ul http://www.anfp.gov.ro/, „Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici informează că a semnat un acord de parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare (CRIES) – Timişoara privind colaborarea în cadrul Proiectului strategic Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active”.

Scopul acestui proiect strategic este de a stimula creşterea incluziunii sociale prin promovarea dialogului social între diverşi actori ai societăţii, inclusiv persoane marginalizate social.

De asemenea, prin acest program se urmăreşte dezvoltarea coeziunii sociale (coeziunea socială este definită de Consiliul Europei ca fiind posibilitatea comunităţii de a asigura bunăstare pentru toţi membrii ei, inclusiv pentru persoanele marginalizate) prin elaborarea unui Plan Local de Actiune pe baza metodologiei SPIRAL a Consiliului Europei, cu care ANFP are o îndelungată colaborare.

Proiectul „Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active” este co-finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Acordul de parteneriat se va derula în perioada 2011 – 2013 şi are în vedere participarea părţilor la constituirea Grupului Local de Acţiune (GLA) în municipiul Bucureşti.

Sursa: http://www.anfp.gov.ro/

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu