21 Februarie, 2018

ANAF: Se introduce un formular pentru contribuabilii care vor opta pentru modificarea anului fiscal

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va introduce un formular pentru contribuabilii care vor opta pentru modificarea anului fiscal, potrivit unui proiect de ordin aflat în dezbatere publică.

În Codul fiscal este prevăzut că anul fiscal este anul calendaristic. Însă prin Ordonanţa de urgenţă nr. 102/2013 se introduc prevederi noi în acest sens. Vor fi exceptaţi de la această regulă contribuabilii care vor opta (în conformitate cu legislaţia contabilă în vigoare) pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic şi care vor opta pentru anul fiscal corespunzător exerciţiului financiar.

Modificarea la Codul fiscal va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2014.

Astfel, în referatul pentru aprobarea proiectului (fişiere PDF) se precizează că cei care vor opta pentru modificarea anului fiscal vor fi obligaţi să notifice organul fiscal competent. Acest lucru va fi făcut cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de începerea anului fiscal modificat.

Formularul (014) “Notificare privind modificarea anului fiscal” se va completa în dublu exemplar şi se va depune la registratura unităţii fiscale sau se va transmite prin poştă (scrisoare recomandată).

Formularul 014 şi instrucţiunile de completare ale acestuia pot fi consultate AICI şi AICI (fişiere PDF).

Sursa: ANAF | Foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu