18 August, 2019

Admiterea la INM şi în magistratură: Verificarea bunei reputaţii, examinarea medicală şi testarea psihologică

ACTUALIZARE (31 oct). Au fost afişate rezultatele testării psihologice pentru candidaţii admişi la concursul de admitere în magistratură şi concursul de admitere la INM. Acestea pot fi consultate aici (magistratură – pdf) şi aici (INM – pdf).

Unii candidaţi admişi la INM au luat parte la o reexaminare psihologică în 30 octombrie. Rezultatele acesteia sunt aici (pdf).
__________

ACTUALIZARE (15 oct). Rezultatele finale ale concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) au fost publicate în 7 octombrie, iar cele ale concursului de admitere în magistratură — în 14 octombrie. Însă candidaţii admişi mai trebuie să treacă prin verificarea bunei reputaţii, examinarea medicală şi testarea psihologică.

Rezultatele finale ale celor două concursuri, după susţinerea celor două teste eliminatorii şi a interviului, pot fi consultate aici (INM – pdf) şi aici (magistratură – pdf).

VERIFICAREA BUNEI REPUTAŢII

Pentru verificarea bunei reputaţii, candidaţii admişi sunt obligaţi să depună la tribunalele, respectiv parchetele de pe lângă tribunalele în a căror circumscripţie îşi au domiciliul un dosar cu mai multe documente, în termen de zece zile de la data publicării rezultatelor finale. Pentru candidaţii admişi la INM, termenul este 17 octombrie, iar pentru cei admişi în magistratură — 24 octombrie.

Dosarul trebuie să conţină:

  • CV-ul;
  • caracterizarea de la ultimul loc de muncă / unitatea de învăţământ absolvită, care să cuprindă inclusiv menţiuni privind existenţa/inexistenţa unor eventuale sancţiuni disciplinare/administrative;
  • adeverinţe eliberate de primării şi/sau de administraţiile financiare de la domiciliile avute în ultimii trei ani din care să rezulte (dacă e cazul) natura şi tipul contravenţiilor comise şi sancţiunile contravenţionale aplicate în această perioadă;
  • declaraţia pe propria răspundere privind precizarea domiciliului avut în ultimii trei ani;
  • orice alte înscrisuri pe care le consideră relevante pentru verificarea îndeplinirii condiţiei bunei reputaţii.
EXAMINAREA MEDICALĂ

Examinarea medicală a candidaţilor declaraţi admişi la cele două concursuri se face după următoarele programări:

TESTAREA PSIHOLOGICĂ

Testarea psihologică
constă într-un test scris şi un interviu.

Testul va avea loc în 19 octombrie la sediul Universităţii Nicolae Titulescu din Calea Văcăreşti, nr. 185, sector 4, Bucureşti. Pentru INM, testul se va desfăşura în două serii (seria I de la 8:30, seria II de la 13:00), iar pentru magistratură — într-o singură serie (8:30). Repartizarea pe săli a candidaţilor este disponibilă aici (INM – pdf) şi aici (magistratură – pdf).

Interviul se va desfăşura la sediul Consiliului Superior al Magistraturii din Calea Plevnei, nr. 141B, sector 6, Bucureşti. Pentru INM, interviul va fi în perioada 21-24 octombrie, iar pentru magistratură — în perioada 21-22 octombrie. Repartizarea pe săli a candidaţilor este disponibilă aici (INM – pdf) şi aici (magistratură – pdf).
__________

ŞTIREA INIŢIALĂ (19 sep). În această perioadă au loc concursul pentru admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi cel pentru admiterea în magistratură. În 18 septembrie au fost publicate rezultatele celui de-al doilea test eliminatoriu din prima etapă.

Al doilea test eliminatoriu din prima etapă a celor două concursuri — cel de verificare a raţionamentului logic — a avut loc în 14 septembrie, iar rezultatele acestuia au fost afişate în 18 septembrie, fiind disponibile aici (INM – pdf) şi aici (magistratură – pdf).

Candidaţii nemulţumiţi de punctajul obţinut la test pot depune contestaţii la INM în termen de trei zile de la data publicării rezultatelor, la numerele de fax 021/ 311 02 34, 021/ 407 62 67 sau 021/ 407 62 58.

Primul test eliminatoriu din prima etapă a fost cel de verificare a cunoştinţelor juridice. Testul a avut loc în 31 august, iar rezultatele finale ale acestuia au fost afişate în 11 septembrie.

Potrivit informaţiilor despre cele două concursuri, urmează a doua etapă – interviul –, care va consta în: elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras de candidat şi susţinerea orală a acestuia; analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei.

Pentru admiterea la INM, a doua etapă este programată în perioada 26 septembrie – 5 octombrie, iar pentru admiterea în magistratură – în perioada 6-14 octombrie.

Mai multe informaţii despre cele două concursuri găsiţi aici (INM) şi aici (magistratură).

Sursa: INM | Foto: Free Images

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Un comentariu

  • Răspunde
    octombrie 13 2015

    O organizare de toata jena! Aceasta pisstigroaea institutie de invatamant odinioara, a ajuns sa fie doar o masinarie de inghitit bani.Imaginati-va ca in acelasi timp cu inscrierile la facultate se desfasura examenul de licenta pt majoritatea dintre absolventi, fapt pentru care accesul in toate celalalte cladiri ale ASE-ului a fost restrictionat, iar candidatii la admitere s-au imbulzit intr-un sg loc: cel de la Comert. (Imaginea unui culoar din cladirea de la Comert: Pe stanga te inscriai la concursul de admitere, pe dreapta sustineai examenul de licenta).Principiul care a guvernat tot acest circ de inscriere a fost stramutatul de la o coada la alta.Bineinteles ca primul lucru de facut, era achitarea taxei, apoi coada pentru verificarea dosarului si o alta coada repartizata pe litere. Nici serverele n-au tinut cu ei si au facut cozile interminabile si foiala organizatorilor neintrerupta.Ajunsa intr-un final, dupa nenumarate mutari dintr-un corp in altul al cladirilor, in speranta unor ultime inregistrari, mi se spune pe un ton arogant ca asta este ceea ce meritam, ce ne-am dorit ( ca raspuns la atitudinea de nemultumire fata de organizare) daca vrem toti la ASE; daca nu ne convine, sa dam atunci la o facultate particulara.Pai duduia aia plictisita si lipsita de bun simt ar fi facut mai bine sa-si caute loc de munca la acea facultate particulara, daca nu stie sa apere interesele si imaginea ASE-ului!!!!!!!Sunt scarbita de toata aceasta experienta si vorbesc din calitatea unui observator care a asistat un candidat pe tot parcursul zilei in complicatul proces de inregistrare a unor cereri de admitere la facultate.Comentariu bun? 5 2

Scrie un comentariu