Guvernul a adoptat Hotărârea de Guvern pentru a aproba Programul statistic național anual 2024. Acest program reprezintă principalul instrument prin care Institutul Național de Statistică și alți producători de statistici oficiale sunt autorizați să colecteze, stocheze, proceseze, analizeze și să difuzeze date statistice oficiale.

Programul urmărește să furnizeze informațiile necesare utilizatorilor interni, precum și celor impuse de legislația Uniunii Europene și recomandările organizațiilor internaționale.

Programul statistic național anual include detalii despre cercetările statistice, lucrările de sinteză, studiile și analizele statistice, precum și publicațiile statistice. PSNA cuprinde activitățile statistice de bază, menite să satisfacă nevoile tuturor categoriilor de utilizatori cu informații și date statistice complete și de înaltă calitate.

În anul 2024, Institutul Național de Statistică și colaboratorii săi vor desfășura 136 de cercetări statistice, colectând și centralizând date de la aproximativ 800.000 de unități de observare (agenți economici, instituții și autorități publice, și gospodării ale populației). În funcție de frecvența fiecărei cercetări, vor fi efectuate în total 2.623.000 colectări de date. Rezultatele acestor activități vor include circa 99 de studii, lucrări și analize statistice, și 56 de rapoarte de calitate.

În 2024, diseminarea datelor statistice se va realiza prin aproximativ 300 de comunicate de presă și 88 de publicații statistice.

 

Vezi aici Programul statistic național anual 2024

Vez aici alte articole despre statistica

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here